KAKO DOBRO SE STARAM? Interaktivni dogodek to sredo v Kopru

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper vabi na interaktivni dogodek projekta Active Age programa Erasmus+ z naslovom "KAKO DOBRO SE STARAM? – vpogled v smernice in možnosti aktivnega in kakovostnega staranja"ki bo v sredo, 30. junija, od 11. do 13. ure, v prostorih Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane (CDA) Koper v Športni dvorani Bonifika.

Dogodek je namenjen prenosu znanj ter dobrih in tudi manj uspešnih praks, s katerimi se v vsakdanjem življenju srečuje starejša populacija, kakor tudi iskanju možnosti za aktivno in kakovostno staranje. Na dogodek so vabljeni tako izvajalci storitev za starejše kot tudi starejši odrasli in njihovi svojci, saj bodo le tako lahko slišane izkušnje, potrebe in želje vseh neposredno zainteresiranih za to področje.

Program dogodka

Med 11.00 in 11.20 bo potekal uvodni pozdrav, projekt "Active Age – Aktivno staranje" pa bo predstavila vodja slovenskega partnerja ZRS Koper v projektu prof. dr. Vesna Mikolič. Nato bo do 12. ure potekal prvi del interaktivne delavnice, ki jo bo moderirala in usmerjala doc. dr. Saša Pišot z ZRS Koper.

Uvodna tema bodo dejavniki aktivnega in kakovostnega staranja. Ukvarjali se bodo s konitivnim oziroma miselnim zdravjem in s prostočasnimi in drugimi aktivnostmi proti upadu kognitivnih sposobnosti, pa tudi s prehrano v srebrni dobi, kjer bodo podali priporočila kaj, kako in koliko jesti.

Sledil bo premor, ob 12.15 pa se bo bo interaktivna delavnica nadaljevala. Drugi del bo namenjen gibalni aktivnosti, kjer bodo prav tako podali priporočila kaj, kako, koliko in zakaj ne. Ta del bo usmerjal Matej Kleva, dipl. kineziolog z ZRS Koper.

Del delavnice bo namenjen tudi digitalizaciji in uporabi informacijske tehnologije. Delavnico bo usmerjal doc. dr. Blaž Lenarčič z ZRS Koper, beseda pa bo tekla o tem, kako dobro smo v uporabi IKT in kako lahko to tehnologijo najbolje izkoristimo. Med 12.50 in 13.00 bodo potekali zaključki interaktivnega dogodka.

Za zagotavljanje varnosti se lahko dogodka udeležijo le udeleženci, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Zaradi omejitve števila na udeležencev, je potrebno udeležbo potrditi Heleni Videtič (CDA, e-mail: info@cda-koper.si; TEL: (05) 63 93 932, GSM: 040 20 56 78) ali koordinatorici dogodka, dr. Saši Pišot, ZRS ( sasa.pisot@zrs-kp.si).