KAKO DOBRO POZNAJO RDEČI KRIŽ? Na Bonifiki tekmovale ekipe koprskih in ankaranskih osnovnošolcev (FOTO)

Koper

Prireditev Rdeči križ in mladi prostovoljci za boljši svet, s kvizom 'Kaj znam o Rdečem križu?', je potekala 14. maja v Areni Bonifika. Sodelovale so vse osnovne šole Mestne občine Koper in Občine Ankaran, skupaj preko 400 učencev in njihovih spremljevalcev. Vsaka šola je imela po eno ali dve ekipi, kjer se je 45 otrok pomerilo v poznavanju razvoja Rdečega križa kot svetovne humanitarne organizacije in Rdečega križa Slovenije.

Prireditev s kvizom organizirajo na Rdečem križu Slovenije (RKS) - Območnem združenju (OZ) Koper že od leta 2007.

Na največ vprašanj je pravilno odgovorila ekipa Osnovne šole Šmarje. Dogodek je otvorila predsednica RKS – OZ Koper, Marta Vrčon Komel. Na dogodku so se jim pridružili podžupanja MOK, Mateja Hrvatin Kozlovič, predsednica Rdečega križa Slovenije, mag. Ana Žerjal ter gostje iz tržaške organizacije Rdečega križa in iz Slovenske Bistrice.

Prireditev je povezoval Tomaž Klepač. Za popestritev dogodka so poskrbela dekleta iz plesne skupine Pike Obala, ki jih vodi Artur Steffé. Prvič v živo so učenci slišali in zapeli himno prireditve, z naslovom Mladi za boljši svet, katere avtor je Leon Kozlar – Luigi.

Ob tem se zahvaljujejo vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi prireditve, prav tako Mestni občini Koper in Javnemu zavodu za šport Mestne občine Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija