KAKO DO "POCENI" STANOVANJA V TRSTU? Nič več, Srbi množično v nakup nepremičnin v mestu

Trst

Še do nedavno je veljalo, da se za nakup nepremičnin v Trstu odločajo Avstrijci, Nemci in Slovenci. Med slednjimi tudi Istrani na ta način rešujejo svojo bivanjsko problematiko. Stanovanja v slovenski Istri so namreč precej dražja kot čez mejo v Trstu in okolici. Zdaj pa imajo vsi, ki si ogledujejo stanovanja čez mejo, novega 'konkurenta'. V zadnjem času se za nakupe nepremičnin v Trstu odloča tudi bistveno več srbskih državljanov.

Srednje velika stanovanja v Trstu stanejo bistveno manj kot v Beogradu, zato so ta tudi najbolj iskana, je za Primorski dnevnik pojasnila Valentina Korać, sodna prevajalka za italijanski in angleški jezik v Beogradu. Kupujejo tako novogradnje kot tudi stanovanja, potrebna obnove.

Glavni razlogi za nakup nepremičnine v Trstu so lokacija ob morju in blizu smučarskih središč, varnost in nizke cene.

Med drugim je dejala, da se je trend nakupovanja nepremičnin v Trstu začel že pred sedmimi leti, pred letom dni pa je to zanimanje še bistveno bolj naraslo. Pred tem so Srbi najbolj povpraševali po nepremičninah v Grčiji, predvsem v Solunu.

Ostaja pa ob tem odprto vprašanje, kako bo tako veliko zanimanje vplivalo na nepremičninski trg. Bodo domačini iz slovenske Istre posledično težje prišli do stanovanj? Bodo cene zaradi višjega povpraševanja po stanovanjih v Trstu začele naraščati?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  31 .05. 2023 ob  15: 16
10
Hahaha fašistom v Trstu se mora fuzlat