KAJ SE DOGAJA NA TV SLOVENIJA? Informativni program razdelili na dve uredništvi

Slovenija

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na današnji izredni seji dal soglasje k predlaganim spremembam statuta zavoda, ki jih je podal generalni direktor zavoda Andrej Grah Whatmough, zdaj pa gredo v obravnavo na nadzorni svet zavoda. V skladu z njimi naj bi se televizijski informativni program preoblikoval v dve enoti.

Informativni program Televizije Slovenija (TVS) bi se v skladu s predlogom razdelil v dve uredniško-producentski enoti, in sicer v informativna programa prvega in drugega programa, je povedal Grah Whatmough. Dozdajšnji Program Plus pa bi po njegovem predlogu združili z uredniško-producentsko enoto Razvedrilni program.

Vzpostavitev dodatnega odgovornega uredništva informativnega programa je po njegovih navedbah nujna denimo zaradi lažje kadrovske in programske obvladljivosti. Zdajšnja ureditev je zaradi številčnosti kadrov in obsega ur ustvarjenega programa neobvladljiva, meni generalni direktor.

Odgovornega urednika Multimedijskega centra (MMC) RTVS bo v skladu s predlogom imenoval in razreševal generalni direktor na predlog direktorjev Radia in Televizije Slovenija. Če direktorja radia in televizije niti po poteku 30 dni od začetka usklajevanja ne bi pripravila usklajenega predloga, bi imela pravico v imenovanje predlagati vsak svojega kandidata.

Generalni direktor je dejal, da predloga, ki se nanaša na delitev televizijskega informativnega programa, v ekipi novinarjev na prvem televizijskem programu večinsko ne podpirajo, v 28-članski ekipi novinarjev na drugem televizijskem programu pa ga ne podpira le eden.

Svet delavcev je proti predlaganim spremembam, pri čemer se še zlasti ne strinjajo s predlagano delitvijo televizijskega informativnega programa na dva dela. Nasprotujejo pa tudi predlogu v delu, ki se nanaša na MMC, je dejala predsednica sveta Petra Bezjak Cirman.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  10 .05. 2022 ob  03: 04
Upam, da RT Slovenija ,kljub želji Janševe falange ne bo postal kopija televizije za telebane NOVA24 TV !
nylarazgotra |  09 .05. 2022 ob  23: 08
Ma kaj v eni tako majhni Slovniji je potrebno deliti organizacijo inf.programa RTV v dva dela? Se ne znajo dogovarjati? Vsem odgovornim odpoved. Brez diskusije. Zgleda da doloçeni zaposleni so samo ambicjozni ljudje ki bi si delili urednistva itd.samo za denar. Sposobnost. nula. Delavnost n kreativnost od nulo. Bodo pa verjetno dvignili ceno položnice.