KADIROV: Putin mora razmisliti o uporabi taktičnega jedrskega orožja v Ukrajini, takoj!

Svet

Voditelj Čečenije Ramzan Kadirov je dejal, da bi morala Moskva razmisliti o uporabi taktičnega jedrskega orožja v Ukrajini po novem velikem porazu na bojišču.

V sporočilu na Telegramu, ki se nanaša na izgubo ruske trdnjave Liman v vzhodni Ukrajini, je Kadirov zapisal: "Po mojem osebnem mnenju je treba sprejeti bolj drastične ukrepe, vse do razglasitve izrednih razmer na obmejnih območjih in uporaba taktičnega jedrskega orožja."

Napoved Kadirova prihaja dan po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin napovedal priključitev štirih ukrajinskih regij - vključno z Doneckom, kjer se nahaja Liman. Putin je dejal, da bo Moskva regije, ki jih je zavzela, branila "z vso svojo močjo in vsemi sredstvi, ki jih ima", poroča Reuters.

Znano je, da ima Rusija največji jedrski arzenal na svetu, vključno s taktičnim jedrskim orožjem majhne moči, ki je zasnovano za uporabo proti rivalskim vojskam.

Putinovi zavezniki ostajajo, vključno z nekdanjim predsednikom Dmitrijem Medvedjevom, ki je predlagal, da bi se Rusija morda morala zateči k jedrskemu orožju zadržani, vendar je poziv Kadirova najbolj ekspliciten doslej.

Spomnimo, Rusija je danes sporočila, da so se njene sile umaknile iz mesta Liman na vzhodu Ukrajine, da bi se izognile obkolitvi s strani ukrajinske vojske. Ukrajinski zaseg Limana, ki je več mesecev služil kot logistično in transportno središče za ruske operacije, je velik poraz za Moskvo dan po tem, ko je predsednik Vladimir Putin razglasil priključitev štirih ukrajinskih regij.

Pred tem je ukrajinska vojska sporočila, da so njeni vojaki vstopili v Liman. V enominutnem videoposnetku, ki spremlja sporočilo, je mogoče videti dva ukrajinska vojaka, ki mahata in nato izobesita svetlo modro-rumeno državno zastavo ob tabli Liman na vhodu v mesto.

"Razvijamo svojo nacionalno zastavo in jo postavljamo na lastno ozemlje. Liman bo vedno del Ukrajine," je dejal eden od dveh vojakov. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  02 .10. 2022 ob  21: 01
Ceprav je vse skupaj ena velika kost, ki jo mi navadni smrtniki glodamo, medtem ko oni pripravljajo veliki reset.
manemebasat |  02 .10. 2022 ob  20: 59
Govoriti o Stalinu v tem primeru je neumestno.
Stiv Rivs |  02 .10. 2022 ob  20: 57
Ni mi jasno kako dihate vi, ki rinete glave v Purtinovo rit.
Stiv Rivs |  02 .10. 2022 ob  20: 55
nabasan.
Malo se nauči zgodovine in boš videl, da je Stalin na začetku 30.-tih prejšnjega stoletja izvedel genocid nad Ukrajinci, kjer je umrlo od 3 do 5 milijona nedolžnih ljudi.
manemebasat |  02 .10. 2022 ob  20: 48
Stiv pa ne potegne glave iz riti. Kako dihaš? Na škrge?
Stiv Rivs |  02 .10. 2022 ob  20: 47
Najnovejše novice iz Moskve.
Putin je podpisal ukaz, po katerem se Rusija preimenuje v PUTINISTAN.
Kadirov pa bo novi podpredsednik.
manemebasat |  02 .10. 2022 ob  20: 46
-1
Člena 106 in 107 Ustanovne listine ZN dajeta Rusiji kot pravni naslednici zmagovalke druge svetovne vojne pravico, da sprejme vse ukrepe, vključno z vojaškimi, proti Nemčiji, Madžarski, Avstriji, Romuniji, Bolgariji, Finski, Hrvaški in Sloveniji. , Češko, Latvijo, Estonijo, Litvo in Ukrajino zaradi poskusov oživitve nacizma. Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je bil presenečen, ko je od Putina izvedel, da je v ustanovni listini ZN člen, ki omogoča rusko posebno operacijo v Ukrajini. Rusija ima pravico kaznovati naciste povsod (v skladu z Ustanovno listino ZN), nürnberško sodišče je obsodilo vse, ki so se borili proti Združenim narodom in zagrešili genocid. Največji genocid je bil storjen nad sovjetskim ljudstvom.

Ustanovna listina ZN, čl. 106 in 107, je zmagovalkam druge svetovne vojne ZSSR, ZDA, Veliki Britaniji in Kitajski podelila pravico, da proti državam, ki so se borile proti njim, sprejmejo kakršne koli ukrepe, da bi preprečile ukrepe, katerih cilj je revizija rezultatov druge svetovne vojne v svetu. . zlasti je dovoljena uporaba vojaške sile proti tem državam. Za to je dovolj, da obvestita ostale tri zmagovalne države, ne pa da pridobita njihovo soglasje. Rusija, ki je pravna naslednica ZSSR, lahko uporabi silo tudi proti državam, ki želijo revidirati jaltsko-potsdamski sistem v Evropi. Rusija lahko ustavi poskuse oživitve nacizma v Nemčiji, na Madžarskem, v Romuniji, Avstriji, Bolgariji, na Finskem, Hrvaškem, v Sloveniji in na Češkem, ki je med vojno delovala kot protektorat Češka in Moravska.
Prognostik |  02 .10. 2022 ob  20: 03
Je zapisal ... pa kaj smatrate, kaj da je on, nekakšen pisatelj?
joe jaxson |  02 .10. 2022 ob  13: 23
zdej pa bi se prdec talibanski igral vojne s tujim game boyem !?
Stiv Rivs |  02 .10. 2022 ob  09: 26
Kaj je prdec talebanski?
A nisi rekel, da boš ti s svojimi merjasci poskrbel za Zelenskega.
Zdaj pa se cmeriš v Putinovem objemu.
Ja ja, veliko lažje je pobijat otroke , ženske in starčke.
To je vaša specijaliteta.
Prekleti nacisti talebanski.