JAVNO MNENJE: Golobovo vlado podpira samo 30 odstotkov vprašanih

Slovenija

Golobova vlada in največja vladna stranka Svoboda še naprej izgubljata podporo volivcev, ugotavlja najnovejše merjenje, ki ga je za Pop TV izvedla Mediana. Na volitvah bi tokrat zmago slavila opozicijska SDS, Gibanje Svoboda pa bi danes volilo le še 13,7 odsotka vprašanih. Anže Logar ostaja najbolje ocenjen politik.

Kot ugotavlja najnovejša Medianina raziskava, je podpora vladi druga najnižja doslej (30,8 odstotka), delež nasprotnikov pa je drugi najvišji v tem mandatu (54,8 odstotka). 14,5 odstotka anketiranih je neodločenih. 

Če bi bile volitve danes, bi največ vprašanih volilo največjo opozicijsko stranko SDS (23,4 odstotka). Sledi Golobovo Gibanje Svoboda (13,7 odstotka), ki so se jim koalicijski Socialni demokrati znova približali na najmanjšo razliko v tem mandatu (8,7 odstotka). Sledita Levica (5,2 odstotka) in Nova Slovenija (4,3 odstotka). 

Med neparlamentarci tokrat največ podpore uživajo Pirati (2,5 odstotka), SNS (2,4 odstotka) in Resnica (1,4 odstotka). Vsi ostali so razdrobljeni v manj kot šestih odstotkih (5,8 odstotka). 22,5 odstotka vprašanih ne ve, koga bi volili. 

Pri politikih so najboljšo oceno vprašani podelili poslancu SDS Anžetu Logarju, drugo gospodarskemu ministru Matjažu Hanu in tretjo predsednici republike Nataši Pirc Musar.  

Na četrtem mestu je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in na petem evropska poslanka Ljudmila Novak. Med prvo deseterico najbolje ocenjenih politikov ni predsednika vlade Roberta Goloba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .01. 2024 ob  08: 24
-3
hahha, Logar z najvišjo oceno, hahha. Če si samo ligavac, nimaš mnjenja in nič ne počneš, dobiš najvišjo oceno, hahaha