JANŠI NEZVESTA TROJICA SE BO MORALA PRESESTI: Iz poslanske skupine pa jih ne morejo izključiti

Slovenija

Potem ko Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh niso podpisali "izjave zvestobe", SDS izvaja določene poteze, s katerimi bi omenjenim poslancem povedali, da jih ne vidijo več svojih vrstah. 

Potem ko je Izvršilni odbor SDS poslance SDS pozval, da podpišejo izjavo, v kateri se zavežejo, da bodo do konca aktualnega sklica Državnega zbora delovali kot člani in članice oziroma poslanske skupine SDS, trije poslanci, Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh tega niso storili. Po pisanju Dela so zato v SDS že izvedli določene poteze, s katerimi so trem poslancem nakazali, da jih ne vidijo več v svojih vrstah.

Tako trojica ni navedena med predlagatelji v petek vloženega predloga za spremembe poslovnika DZ; njihova imena so s seznama vidno izbrisana. V poslanski skupini SDS naj bi tako ravnali v bodoče tudi pri drugih predlogih.

Iz poslanske skupine trojice sicer ne morejo izključiti, vendar so jim že namignili, naj se presedejo, v kar pa jih po poslovniku državnega zbora ne morejo prisiliti, saj ima poslanec od začetka mandata v veliki dvorani stalni sedež. 

Če Logar, Irglova in Kaloh ne bodo ustanovili samostojne poslanske skupine, ampak bodo ostali v poslanski skupini SDS, je Janez Janša že nakazal, da bi jim lahko odvzeli članstvo in pozicije, ki jih zasedajo v parlamentarnih odborih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .02. 2024 ob  06: 59
"vseved", Janez je star in dolgočasen, zgleda, da ima Logar nekaj več
vseved |  21 .02. 2024 ob  18: 14
-1
Kaj se je zgodilo Evici?
kokodek |  21 .02. 2024 ob  17: 28
-1
celo življenje zalepljeni na stolčke, zato je vseeno v katerem kotu sedijo
Šperjo |  21 .02. 2024 ob  14: 17
kamor koli se posedejo s svojim za rit zlepjenim stolčkom - ostajajo kukavičje jajce , s pridihom satelita .....