JANŠA O LOGARJEVEM DRUŠTVU: "Je dobrodošla popestritev v slovenskem političnem prostoru"

Slovenija

Predsednik SDS Janez Janša je ob robu današnje seje DZ dejal, da je društvo, ki naj bi ga po poročanju Dela poslanec SDS Anže Logar ustanovil prihodnji teden, dobrodošla popestritev v slovenskem političnem prostoru. Janša ta projekt niti ne zavrača niti ne podpira.

"Ali bo iz tega pač nastala stranka, ali ne, to pa morate vprašati gospoda Logarja," je dejal Janša. O projektu "pač nekaj vem", je še dodal, nanj pa gleda kot na "dobrodošlo osvežitev".

Po ponedeljkovem poročanju Dela namreč bo namreč Logar svoje društvo skupaj z desetimi somišljeniki ustanovil prihodnji teden, posvečalo pa se bo predvsem razpravi o prihodnosti Slovenije, poleg tega pa se bodo oglašali o aktualnih družbenih in političnih temah. Ustanovitev nove platforme sicer napoveduje že vse od nastopa na predsedniških volitvah.

K sodelovanju mu je, kot poroča Delo, uspelo pritegniti vodjo kabineta nekdanjega predsednika Boruta Pahorja Aljo Brglez, nekdanjo evropsko poslanko SDS in šefinjo njegovega volilnega štaba Romano Jordan, poslanko SDS Evo Irgl, profesorja evropskega prava na Novi univerzi Mateja Avblja, z Logarjevo vizijo pa naj bi simpatiziral tudi nekdanji minister za digitalni razvoj iz tretje Jaševe vlade Mark Boris Andrijanič.

Po informacijah Dela bo ta teden potekalo delovno kosilo ustanoviteljev, na katerem bodo določili datum sklica ustanovne seje društva. Statut društva, ki bo odprto za vse, ki delijo njihove vrednote, pa naj bi bil že spisan.

Logar se na vprašanja in prošnje za dodatna pojasnila STA za zdaj ni odzval.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .05. 2023 ob  13: 55
haha, zelo dobrodošel sds satelit
Miura |  25 .05. 2023 ob  10: 16
Da ne bo to slučajno "trojanski konj"....
vid |  24 .05. 2023 ob  22: 36
Pridem vc ksno, grem v klet pomagat svizcu cokolado zavijat....