IZOLANA NAPADEL PITBULL IN GA POŠKODOVAL: Policisti bodo ukrepali zoper lastnika

Kronika

Izolski policisti so v petek obravnavali ugriz psa. Moški je na enoti podal prijavo, da ga je ugriznil sosedov pes pasme pitbull in ga lažje poškodoval. Sledi hitri postopek za lastnika po Zakonu o zaščiti živali in poročilo na Veterinarsko upravo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografija so simbolične.

Popoldan so v Bertokih zasegli osebni avto 41-letnemu vozniku iz Jesenic, ki nima vozniškega dovoljenja.

Vlamljali in kradli

V Ankaranu je nekdo vlomil v klet in ukradel rdeče kolo, vredno 250 evrov. V noči iz petka na soboto so vlomili v pekarno v Postojni in ukradli večjo vsoto denarja. Včeraj pa je državljanu Avstrije nekdo iz hotelske sobe v Izoli ukradel ročno uro, vredno 2000 evrov.

Po trku v skalo je drsel po boku vozila

Ob 20.20 je bila prometna nesreča v Prestranku. Z zbranimi obvestili in z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 21-letnik z okolice Postojne peljal proti Matenji Vasi. Pred podvozom železniškega mosta je z avtomobilom zapeljal v desno, kjer je trčil v skalo, nakar je vozilo prevrnilo na bok in je bočno drselo po vozišču, nato pa se je ustavilo pred mostom. Voznik se v nesreči ni poškodoval, izdan pa mu je bil plačilni nalog.

Zvečer so bili policisti obveščeni, da je v koprskem mandraču zagorela barka. Zagorela je tenda, zatem pa so gasilci uspeli požar pravočasno pogasiti, preden bi se razširil. Policisti bodo opravili ogled, da se ugotovi vzrok požara.

Na območju PU Koper so policisti od petka, od 6.00, do danes do 6.00 obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policijska postaja (PP) Ilirska Bistrica je obravnavala deset oseb, PP Koper devet, PP Kozina šest in PP Piran tri osebe. Policijski postopki še niso zaključeni.

120 nujnih intervencij v minulem vikendu

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 120 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 337 klicev.  Obravnavali so enaindvajset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali osem tatvin in sedem vlomov. V 25. primerih so intervenirali zaradi kršenja javnega reda in miru v zasebnih in javnih prostorih. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koprčanec |  14 .10. 2019 ob  16: 46
Obvezno evtanazija. Lastnika seveda.