IZJEMNA DOBRODELNA GESTA: Jana Valenčič želi podariti hišo in vrt v Seči za otroški učni center

Piran

Jana Valenčič je v teh dneh na Občino Piran naslovila pobudo za ustanovitev otroškega učnega centra za aktivni stik z naravo. V ta namen želi občini podariti svojo hišo in vrt, ki se nahaja proti vrhu polotoka Seča, kjer bi otroci imeli priložnost, da preživljajo svoj prosti čas na drugačen način.

S svojo pobudo za ustanovitev učnega centra za otroke želi Jana Valenčič omogočiti otrokom vseh starosti učenje, ki bo v sozvočju z naravo, in jim nuditi priložnost za drugačno preživljanje prostega časa sredi neokrnjene narave, ob gozdu, na travnatih in kmetijskih površinah. V bližini hiše so soline, kanal Sv. Jerneja, celo arheološke izkopanine, kar vse nudi otrokom nešteto možnosti za raziskovanje in učenje. 

Ta delček Seče je življenjsko delo staršev Valenčičeve. Gredice je zasnoval njen oče, farmacevt, mama pa je gradila zidove iz kamnov, ki so se nahajali na parceli.

Valenčičeva želi v svoji dobrodelni gesti hišo in vrt nameniti otrokom, da bi začutili stik z naravo in z različnimi opravili in dejavnostmi na prostem pridobivali znanje ter se naučili potrpežljivosti in pristnih življenjskih vrednot.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija