IŠČETE NEPREMIČNINO NA OBALI? Občina prodaja gradbene parcele v Hrvatinih, Sv. Antonu in Zgornjih Škofijah

Koper

Mestna občina Koper je na majsko javno dražbo uvrstila 14 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov v njeni lasti. Pričakuje, da bodo največ zanimanja požele gradbene parcele v Hrvatinih, Svetem Antonu in Zgornjih Škofijah. Rok za vplačilo varščine se izteče v ponedeljek, 8. maja, medtem ko bo javna dražba v prostorih koprske občine potekala v četrtek, 11. maja, ob 10. uri.

Mestna občina Koper v katastrski občini Hribi prodaja pet nepremičnin, med katerimi gre izpostaviti 249.120 evrov vredno nepremičnino na ureditvenem območju za poselitev, ki je namenjeno za mešano urbano rabo v Hrvatinih, v skupni izmeri 1.512 m².

Tri nepozidana stavbna zemljišča na ureditvenem območju za poselitev občina prodaja na Zgornjih Škofijah. Nepremičnino s parcelo v izmeri 506 m² prodaja v celoti po izklicni ceni 86.612 evrov, medtem ko gre v drugih dveh primerih za nepremičninska sklopa. Nepremičnino v izmeri 509 m² do celote in nepremičnino v izmeri 481 m² do deleža 1/3 prodaja za 93.663 evrov, nepremičnino v izmeri 1031 m² do celote in nepremičnino v izmeri 481 m² do deleža 1/3 pa za 165.788 evrov.

Na seznamu nepremičnin sta dve nepozidani stavbni zemljišči v naselju Sv. Anton - Vrtine, na območju večjih nezazidanih zemljišč, kjer je zagotovljena minimalna komunalna oskrba za stanovanjske stavbe. Za prvo nepremičnino, v izmeri 573 m², si občina obeta vsaj 106.676 evrov, za drugo, v izmeri 947 m², pa 176.304 evra.

Poleg naštetih bo občina dražila še nepremičnine, med katerimi so nepozidano stavbno zemljišče v naselju Dekani, klet na naslovu Kumarjeva ulica 5 v Kopru, dvoetažno dotrajano stavbo v Gračišču ter sklop nepremičnin v Ospu.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na drugo letošnjo javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija