HUDA NESREČA V PODJETJU: Delavce odpeljali v bolnišnico, življenje 36-letnika visi na nitki

Kronika

V podjetju Titan Livarna v Kamniku je sinoči, okoli 19.15, prišlo do razlitja taline. Dva delavca sta bila hudo opečena, še eden pa se je nadihal dima, saj je izliv taline zanetil več požarov. Vse tri delavce so oskrbeli reševalci in jih nato odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, poroča uprava za zaščito in reševanje. V nesreči, katere vzrok policija še preiskuje, je nastala večja materialna škoda na elektro in strojni opremi.

Kot navajajo, je pri transportu posode s talino, temperature okoli 1800 stopinj Celzija, posoda padla na postrojenje. Prišlo je do izliva taline, ki je pobrizgala dva delavca in ju močno opekla. Ob izlivu taline je prišlo tudi do večje poškodbe strojev in več požarov po proizvodnji.

Kraj dogodka so zavarovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, ki so pogasili požare. Odklopili so elektriko, prezračili prostore, zaprli ventil za zrak in na prosto evakuirali deset oseb. Do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Kamnik in Ljubljana pa so nudili pomoč hudo opečenima delavcema.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je talina hudo opekla oz. poškodovala 36-letnika, katerega življenje je še vedno ogroženo, medtem ko je 53-letni delavec, ki je bil prav tako opečen, po navedbah policistov, utrpel lažje poškodbe, poroča kamnik.info.

Po podatkih omenjenega portala so policisti skupaj z delovnim inšpektorjem opravili ogled, zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija