HUDA NAPAKA NA ONKOLOŠKEM: Odstranili so mu želodec, čeprav raka sploh ni imel

Slovenija

Na onkološkem inštitutu v Ljubljani naj bi januarja operirali pacienta, ki naj bi imel raka želodca. Želodec naj bi mu tudi odstranili. Nekaj tednov po operaciji pa naj bi moški prejel klic, da se je zgodila napaka in da raka v resnici ni imel.

Moškega z diagnozo raka želodca so po informacijah N1 na onkološkem inštitutu operirali januarja. Želodec naj bi mu tudi odstranili. Čez nekaj tednov pa naj bi prejel klic, da so se zmotili; raka pa da v resnici ni imel.

Napaka naj bi se zgodila zaradi zamenjave vzorca tkiva dveh pacientov, ki jo je opravil zunanji izvajalec diagnostike. Zato je bil operiran napačen bolnik.

Kaj se je zgodilo z bolnikom, ki je dejansko imel diagnosticiranega raka, ni jasno.

Več informacij bodo na novinarski konferenci podali predstavniki Medicinskega centra Barsos, Inštituta za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Onkološkega inštituta Ljubljana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  17 .02. 2024 ob  12: 23
Morda gre pri vsem skupaj za "ponesrečeno miniranje" Erika Breclja?
kokodek |  17 .02. 2024 ob  07: 19
žalostno za oba bolnika! napake se zgodijo, več možnosti pa je, ko so določeni postopki v privat rokah, kjer imajo lepe pisarne, velike nasmehe in samo misel na dobiček!! vlda fidesu ne sme popustiti, zdravstvo mora biti javno!!!!
vseved |  16 .02. 2024 ob  20: 38
Koloko lahko iztoži? Upam da toliko da zaprejo firmo.
Martin Kacur |  16 .02. 2024 ob  15: 00
-1
Utrujeni zdravniki. Če bi imeli višje plače, se to nebi zgodilo.
Tudi preventiva je pomembna.