HRANO POGOSTO ZAVIJATE V ALU FOLIJO? Nikar! Nevarno je!

Trendi

Mnogi menijo, da je za pakiranje vsega, kar mora ostati sveže in toplo, aluminijasta folija nepogrešljiva, saj se to folijo lahko uporablja za peko, pečenje in za pokrivanje živil. Toda vsi niso takšnega mnenja. Zavijanje hrane v aluminijasto folijo ni dobra ideja, piše Reader’s Digest. Pri shranjevanju živil je namreč najbolj pomembno, da do njih preprečite dostop zraka. Bakterije ga namreč potrebujejo za uspešno širjenje in razmnoževanje. Njihov razvoj pa je v večini primerov glavni razlog za najrazličnejše zastrupitve s hrano. 

Aluminijasta folija dostop zraka sicer omejuje, a ko boste z njo prekrili krožnik, kar je na njem, ne bo neprodušno zaprto. Zaradi krhkosti pa se lahko zgodi tudi, da v vašem doma narejenem pokrovu nastane kakšna luknja.

Nekaj idej za varno shranjevanje hrane:

- Vedno jih postavite v dobro zaprto plitvo posodo, da preprečite rast bakterij.

- Hrano postavite v hladilnik takoj po kosilu, preden se bakterije začnejo razmnoževati. Mlečni in mesni izdelki so še posebej občutljivi, zato jih shranjujte previdno.

- Zavrzite hrano, ki stoji na prostem več kot dve uri.

Primeri situacij, v katerih lahko uporabite folijo:

• Naredite lijak

Če želite tekočino varno naliti v steklenico, iz folije naredite lijak za enkratno uporabo.

• Oblačila brez gub

Pri likanju oblačil postavite kos folije pod material, in ker se folija hitro segreje, bo oblačila dodatno sploščila.

• Odstranite statično elektriko z oblačil

Naredite aluminijasto kroglo in jo skupaj z oblačili položite v sušilnik in težava je rešena.

• Ostrenje škarij

Če s škarjami težko režete, jih lahko izostrite s folijo, tako da jo s škarjami prerežete od 7- do 10-krat. Postale bodo čiste, ostre in brez rje.

• Naj baterije zdržijo dlje

Če se vam baterije izpraznijo in nimate novih, lahko uporabite majhne aluminijaste kroglice. Le položite jih na dno baterije in daljinski upravljalnik bo deloval še nekaj časa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija