GROZLJIVKA V BOLNIŠNICI: Truplo dojenčka pomotoma dali v pralni stroj

Kronika

Ginekološki oddelek Splošne bolnišnice v Peći na Kosovem se je znašel sredi preiskave državnega tožilstva in zdravstvenega inšpektorata, potem ko se je izkazalo, da je nekdo pomotoma dal truplo dojenčka v pralni stroj.

Čeprav je vodstvo bolnišnice vztrajalo, da se škandal prikrije, je družina umrlega dojenčka zadevo prijavila policiji. Trupelce je prišlo iz pralnega stroja po kosih. Zgodilo se je minulo nedeljo.

Otrokov oče je za medije povedal, da so v šoku. Resnica naj bi prišla na dan potem, ko je bolnišnica zavrnila, da bi družini izročila truplo. Oče si je ves čas prizadeval izvedeti resnico, bil pa je šokiran, ko je na lastne oči videl ostanke svojega otroka, ki so jih med rjuhami potegnili iz pralnega stroja.

Kosovska policija je preiskavo potrdila, vodita jo državno tožilstvo in zdravstveni inšpektorat: "Policija je bila obveščena o primeru, ki se je zgodil v regionalni bolnišnici v Peći in je takoj odšla na kraj dogodka, prav tako tožilec in zdravstveni inšpektorji."

Bolnišnica naj bi za vsako ceno poskušala primer prikriti, zato naj bi pritiskali na zaposlene, češ, da se za dogodek ne sme izvedeti izven bolnišnice. Krivdo naj bi celo poskušali zvaliti na čistilke, da bi zaščitili medicinsko osebje z oddelka ginekologije.

Medtem so iz bolnišnice sporočili, da so suspendirali sedem zaposlenih in da proti njim vodijo disciplinski postopek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija