GOVORICE NE DRŽIJO, KD HITA NE NAMERAVA PRODATI: Prodali pa bodo še nekaj nepremičnin

Goriška

Predstavniki največjih lastnikov Hita, Slovenski državni holding (SDH), Kapitalska družba (KD) in Mestna občina Nova Gorica, so se včeraj sestali z upravo novogoriške igralniške družbe Hit. V pogovoru so ugotovili, da se njihova pričakovanja do družbe ne razlikujejo. Želijo si uspešnega razvoja Hita in stabilnega vodenja v prihodnje.

"Želimo si, da je konec nestabilnosti in začetek nadaljnjega razvoja te družbe, ki je pomembna tako za to okolje kot za razvoj turizma v Sloveniji. Upamo, da je konec menjav uprav in s tem tudi pritiskov nanje, ki so se dogajale ob menjavi političnih vrhov. Tako se bo vodstvo lahko v miru posvetilo stabilnemu delovanju, izboljšanju poslovanja in načrtovanju nadaljnjega razvoja družbe," je na novinarski konferenci po srečanju povedal novogoriški župan Klemen Miklavič.

Novogoriška občina ni le ena večjih solastnic Hita, pač pa tudi partnerica pri razvoju turizma in pri urbanem razvoju.

Gregor Bajraktarević, član uprave Kapitalske družbe in predsednik nadzornega sveta Hita, je poudaril, da je Hit pomembna družba v njihovem portfelju in zato ne razmišljajo o prodaji, kot je bilo v zadnjem času večkrat slišati. "Kot lastniki spremljamo poslovanje družbe Hit in aktivnosti, ki jih izvajajo za izboljšanje poslovanja. Dobri poslovni rezultati predstavljajo nenazadnje tudi dodano vrednost za lastnike," je poudaril Bajraktarević.

Vodstvo družbe Hit je predstavnike večjih lastnikov seznanilo z osnovnimi smernicami strategije razvoja družbe in skupine Hit, ki jo mora obravnavati še nadzorni svet. To velja tudi za plan poslovanja za leto 2019.

Predsednik uprave Hita Tomaž Repinc je pojasnil, da bo glede na že realizirane investicije v ostalih Hitovih destinacijah v prihodnje prednostno obravnavana Nova Gorica. Napoveduje še digitalizacijo in uporaba informacijskih znanj v podporo prodajnim aktivnostim ter premišljeno dezinvestiranje nepremičnin, ki ne služijo osnovni dejavnosti družbe.

Repinc je povedal še, da je letošnje poslovanje novogoriške družbe dobro, poslovni rezultati pa so za okrog 20 odstotkov večji od tistih, ki so jih ustvarili v enakem lanskem obdobju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija