GAIA ASTA, ASTROLOGINJA IZ KOŠTABONE, O LETU 2021: "Zapiranje in ukrepi bodo trajali vse do konca marca" (VIDEO)

Koper

Staro leto se počasi poslavlja, novo pa že vztrajno trka na vrata. Nobenega dvoma ni, po čem si bomo leto 2020 najbolj zapomnili. Vprašanje pa je, ali bo tudi 2021 zaznamovala pandemija koronavirusa. O tem, kaj lahko pričakujemo v novem letu, smo se pogovarjali z astrologinjo Gaio Asta iz Koštabone.

Gaia Asta

Leto 2020 se počasi poslavlja. Zagotovo nam bo vsem v spominu ostalo predvsem po epidemiji koronavirusa, kot vse kaže, pa se bo tudi leto 2021 pričelo v znamenju covida-19. Ob tem nas zanima, ali bo tudi celotno leto, ki je pred nami, zaznamoval koronavirus? Kateri mesec bo prelomen?

Prelomen mesec bo maj, ker bo Venera v konjunkciji z Merkurjem v dvojčkih in Sonce v dvojčkih, ter Lunin mrk, 26. maja 2021. Tedaj bo pritisk virusa dejansko začel popuščati. Na Severni polobli bo Sonce, dovolj velika pa bo tudi precepljenost prebivalstva.

Kdaj lahko pričakujemo vrnitev nazaj v "normalno" življenje, kot smo ga poznali pred pojavom koronavirusa?

Če povzamem, bodo zapiranje in ukrepi trajali vse do konca marca, v aprilu se bodo stvari začele sproščati in se vračati v normalno stanje. Januarja bo ob Ščipu Venera v konjunkciji s Plutonom, kar ni dobro za zdravje, februarja spet retrogradni Merkur, ki slabi imunski sistem, tako da ukrepe in zapiranje lahko pričakujemo do sredine marca in postopno sproščanje do konca marca. Aprila že lahko pričakujemo vračanje v normalne tire, maja pa sploh.

Kakšna je vaša napoved za letne čase: kaj bo zaznamovalo zimske mesece, kaj spomladanske, kaj poletne in kaj lahko pričakujemo jeseni?

Na splošno bo leto 2021 v znamenju Saturna, kar pomeni, da se bo moral vsakdo obnašati odraslo in odgovorno, ne zaradi zakonov, pač pa zaradi življenja samega. Obnašati se odgovorno v odnosu do drugih in v odnosu do narave.

V zimskem času, ko bo velika poravnava Jupitra in Saturna, Sonce pa bo v konjunkciji z Merkurjem, planeti označujejo začetek cepljenja in velike spremembe v zavesti, ljudje bodo začeli drugače gledati na življenje, prioritete se bodo spremenile. Pandemija je pokazala, kako krhko je ravnovesje v naravi in tudi kako to vpliva na človeštvo. Veliko dejavnosti bo čez noč izginilo, politike se bodo bolj usmerjale k sonaravnemu načinu življenja, v Sloveniji se vidijo spremembe. Veliko težav bo prinesel retrogradni Merkur v februarju, na področju komunikacije. Energija bo zahevala, da se osvobodimo starih vzorcev. Konjunkcija Uran prihaja v kvadrat z Jupitrom in Saturnom, iskati boste morali nove poti in se učiti pozitivnega razmišljanja in pozitivnega čustvovanja, saj se bodo negativne energije hitro udejanjale in vam škodovale.

V pomladnih mesecih se vidijo spremembe vlade, vidi pa se tudi kar ni preveč dobro, razvojni in ekonomski zaostanki, težave v šolstvu in visokem šolstvu, veliko težav pri ponovnem zagonu gospodarstva, Slovenija bo v povprečju izgubila precej poslovnih partnerjev, tako da bodo nekatere gospodarske družbe prenehale delovati, nekatere pa bodo dobile nov zagon. Veliko bo sprememb, mnogi bodo iskali nove zaposlitve in priložnosti. Pomlad je za Slovenijo dinamičen čas, ko se bo dogajalo veliko sprememb. Spomladi bodo vsi planeti direktni, kar prinaša ogromno novih priložnosti, nova doba in zaposlitve, ki jih prinaša s sabo se odpirajo globalno, seveda tudi v Sloveniji.

Poletni čas bo za Slovenijo sicer najboljši. Sonce v raku bo v pomladnem ingresu na ascendentu, kar pomeni, da se bo ponovno začel odpirati turizem, izrazite spremembe pa se vidi tudi v kmetijstvu, ekološko kmetijstvo bo imelo velik zagon in nove priložnosti. Uran kaže, da se bodo protesti še vedno nadaljevali, saj bo veliko ljudi nezadovoljnih, a po drugi strani tej isti ljudje tudi nič ne bodo storili za izboljšanje svojega življenjskega položaja.

V jesenskem času bo imela EU veliko izzivov s konzervativnima državama, Poljsko in Madžarsko, sicer bodo stekli dobri mehanizmi, za okrevanje gospodarstva po pandemiji. Slovenija bo končno začela korake v pravi smeri. Vidim močan poslovni sektor in veliko dobrega sodelovanja na globalni ravni.

Ali se nam v letu 2021 obeta kakšen izreden dogodek? Kakšen bo?

Marec je globalno težak mesec, saj bo Mars OOB, kar lahko prinese porast nasilja. Stopnjevale se bodo klimatske spremembe in vsi učinki, ki jih prinašajo s sabo.

Kaj svetujete za leto 2021?

Če povzamem, bo konjunkcija Saturna in Jupitra v vodnarju prinesla obdobje razsveljenjstva in nove renesanse. V tem pogledu je pomembno, da vsakdo izrazi svoje najboljše potenciale in dela tisto, v čemur je najboljši, se preda realizaciji svojih sanj in prevzame popolno osebno odgovornost, da bo delal sebi, drugim in svetu samo dobro. To je ključ do osebnega in družbenega uspeha, v prihajajočem letu in desetletju, saj svet po pandemiji nikoli več ne bo takšen, kot je bil, začel se bo spreminjati način življenja, gospodarstvo, odnos do okolja in te močne spremembe bodo potekale celo desetletje. Naj vas spomnim, da moramo takoj, če ne že včeraj, več kot za polovico zmanjšati izpuste toplogrednih plinov, da upočasnimo propadanje življenja na Zemlji, kot ga poznamo danes.

Nam lahko za posamezna astrološka znamenja predstavite, kakšno bo njihovo leto 2021?

Ne, ker kot astrologinja ne verjamem v splošne napovedi, človek vendarle ni samo tisto znamenje, ki ga opredeljuje Sonce, pač pa je celotno vesolje, mavrica vseh možnosti in priložnosti.

Za katera astrološka zamenja bo leto 2021 še posebej ugodno, prijetno? Katera znamenja pa se bodo morala soočiti z neprijetnimi situacijami?

Planet Jupiter bo potoval skozi vodnarja, kar bo vodnarjem dajalo pomemben in odločilen položaj, v marsičem bodo lahko spremenili stvari na bolje. Veliko nesebičnega dela bodo naredili za druge, prav tako pa Jupiter v vodnarju za vse prinaša čas velikih družbenih sprememb, ki prinašajo bolj odprto in demokratično družbo.

Sama sem ravno zato posnela pesem Jupitru, ki vam lahko pomaga odpirati osebne priložnosti in podpira manifestacijo vašega življenjskega poslanstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  30 .12. 2020 ob  08: 47
Zakaj ni napovedala včerajšnji potres na Hrvaškem. Bi Petrinjo pravočasno evakuirali in ne bi bilo mrtvih.
Istriano |  26 .12. 2020 ob  13: 23
Po pojavu Korone spomladi so vsi astrologi trdili, da so že prej vedeli, da bo prišla. Naj napovejo zdaj pred novim leto kaj bo drugo leto. To je vse skupaj samo zavajanje naivnih.
Istrijan |  25 .12. 2020 ob  11: 14
Seveda, do poletja moramo umirit sitovacijo s covidom 19. Poleti imajo za prit ŽABARJI na morje!!! Primorci pa za it smučat rabimo potrdilo da smo negativni!!! To so naši politiki' BARABE LOPOVSKE
td |  24 .12. 2020 ob  19: 51
16
Škoda, ker ni nam in celemu svetu tega povedala že lani ali vsaj par let nazaj, da bi se lahko bolje pripravili.