FURLANIJO PRETRESA LAŽNI STROKOVNJAK ZA HUJŠANJE: 15-letnica umrla za posledicami anoreksije

Kronika

V Furlaniji odmeva afera z moškim iz srednje Italije, ki se je na družbenih omrežjih predstavljal kot zdravnik in dajal mladoletnicam nasvete glede hujšanja. Afera je izbruhnila, ko je umrla 15-letnica iz Furlanije.

Moški je dekletom dajal preko spleta različne napotke za zmanjšanje telesne teže. Ena od njegovih sledilk, po poročanju italijanskih medijev gre za 15-letnico iz Furlanije, pa je zaradi zdravstvenih težav, do katerih je prišlo zaradi motenj hranjenja, umrla. Pred tem je bila več mesecev na pediatričnem oddelku deželne bolnišnice.

Dekle naj bi se navsezadnje le odločilo razkriti spletnega guruja organom pregona. Tržaško tožilstvo je zoper moškega, ki se je predstavljal kot zdravnik, čeprav to ni bil, uvedlo preiskavo.

Policisti s tržaškega in videmskega oddelka za računalniški kriminal so ugotovili, da je moški deloval preko več družbenih omrežij, da ga ne bi izsledili. Predstavljal se je kot zdravnik oziroma "coach pro-Ana". Eden od njegovih nasvetov naj bi bil, da dekleta ne smejo zaužiti več kot 500 kalorij dnevno, da se morajo pogosto prhati z ledeno mrzlo vodo in podobno. Žrtev se je pri tem skoraj onesvestila.

Izkazalo se je tudi, da je moški od deklet zahteval posnetke s pornografsko vsebino. V zameno jim je ponujal denar ali spodnje perilo priznanih blagovnih znamk. Gre za 40-letnika doma iz srednje Italije. Samo pred nekaj dnevi je vzpostavil stik z osmimi dekleti na spletu, koliko je vseh žrtev, preiskovalci še ugotavljajo.

Tržaška policija poziva vse mlade, ki so bili v stiku z osumljencem, naj se jim javijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija