EPILOG STRELSKEGA OBRAČUNA V TRSTU: 12 državljanov Kosova gre za rešetke

Kronika

12 državljanov Kosova, ki so se znašli pred sodiščem zaradi divjega strelskega obračuna septembra lani v Trstu, je včeraj priznalo krivdo in sklenilo sporazum z italijanskim tožilstvom.

Strelski obračun v prvih dneh septembra lani v Ulici Carducci je bil vse prej kot nedolžen incident. Dva državljana Kosova, ki so ju bremenili zaradi poskusa umora, sta po priznanju krivde pristala na štiri leta, osem mesecev in 15 dni zapora, kot je zahtevalo tržaško tožilstvo.

Osem obtoženih se je strinjalo, da bodo odslužili zaporno kazen v višini dveh let in šestih mesecev zapora. Tožilstvo jih je ovadilo zaradi sodelovanja pri kaznivem dejanju povzročitve hudih telesnih poškodb, piše Primorski dnevnik.

O tem, koliko škode bodo obtoženi morali poplačati, bo odločalo civilno sodišče. Škodo je prijavilo sedem strank, ki jih pred sodiščem zastopa neapeljska odvetniška pisarna Fusco.

Spomnimo, v strelskem obračunu med dvema skupina državljanov Kosova in Albanije, ki se je zgodil v začetku septembra lani v Trstu, je bilo poškodovanih sedem oseb.

Tržaški policisti so neposredno po dogodku aretirali dve osebi, ki so ju ustavili v Moščenicah med begom proti Benetkam. V njunem vozilu so našli orožje.

Poleg tega, da so odjeknili streli, so po zraku leteli stoli in druge stvari. Udeleženci pa so uporabili tudi kovinske palice in lesene kije. Šlo je za skupini delavcev iz Kosova in Albanije, ki naj bi prišli v navskrižje zaradi dela.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  14 .04. 2022 ob  21: 54
Janezovi bratranci, vse ena sama golazen