EDEN IZMED 10 NAJBOLJ NEVARNIH ITALIJANOV: Leto dni po begu iz zapora prijeli mafijskega šefa

Kronika

V Franciji so prijeli mafijskega šefa iz južne italijanske regije Apulija Marca Raduana, ki je pred letom dni pobegnil iz italijanskega zapora, danes poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, ki navaja dobro obveščene vire. Bil je eden najbolj iskanih zločincev v Evropi in eden najbolj nevarnih iskanih italijanskih zločincev.

Raduano je 24. februarja lani pobegnil iz strogo varovanega zapora Nuoro na Sardiniji, kjer je prestajal 24-letno zaporno kazen zaradi vodenja kriminalne mafijske združbe, tihotapljenja mamil, nezakonitega posedovanja orožja in drugih resnih zločinov, piše na Europolovem seznamu najbolj iskanih zločincev v Evropi.

Bil je tudi na Interpolovem seznamu desetih najbolj nevarnih iskanih italijanskih zločincev.

Pobegnil je na klasičen način, s pomočjo zavezanih rjuh. Kratek posnetek pobega so objavili na družbenih medijih, poročajo italijanski mediji.

Kazen bi moral prestajati do leta 2046, po poročanju Anse pa je pobegnil nekaj tednov po tem, ko je bil obsojen na dodatnih 19 let zapora.

Vodil je kriminalno združbo, ki še vedno deluje na območju Gargana v pokrajini Foggia in ki je povezana z drugimi mafijskimi klani. Njegova združba je izvrševala umore, trgovala z mamili in vodila izsiljevalske združbe.

Po poročanju portala Foggia Today so ga prijeli na Korziki. Pred dvema dnevoma pa so prijeli tudi njegovo desno roko Gianluigija Troiana, ki je bil na begu od leta 2021. Sedaj je v zaporu v Granadi, kjer čaka na izročitev Italiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija