DVA PRIMERA NEODGOVORNIH LASTNIKOV NA KOPRSKEM: Ena oseba se je zaradi psa huje poškodovala, druga se je na tleh prerivala z njim

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 133 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo, eno s hujšimi in eno z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine ter eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v sedmih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 12 nezakonitih prehodov državne meje. 

Fotografija je simbolična. 

V Truškah je pes napadal občana. Prijavitelj ga je najprej uspel pregnati, vendar se je kasneje, ko se je peljal z mopedom, ponovno zaganjal vanj, da je padel in poškodoval moped, zatem pa se je še na tleh prerival s psom. Zoper skrbnika psa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj dopoldan je na kolesarski stezi pri Bertokih padel 63-letni kolesar, državljan Italije. Ugotovljeno je bilo, da je trčil v psa in se po prvih podatkih huje poškodoval (zlom kolka). Lastniku psa bo poslano obvestilo, da se izjasni o okoliščinah očitanih prekrškov.

Nekdo gradi?

Na Tinjanu je nekdo vlomil v  dve baraki in ukradel gradbeno orodje (agregat, oder, podporniki ...). Vrednost odtujenih predmetov je ocenjena na 3000 evrov

V Dekanih je nekdo vlomil v baraki. Iz ene je ukradel več kosov orodja (agregat, mešalnik za lepilo, rezalnik kamna in visokotlačni čistilec), iz druge pa dvigalo, dve košari za beton, 30 posod fasadne barve in 10 lopat. V obeh primerih je ocenjena škoda na približno 5000 evrov.

Pod vplivom alkohola

Včeraj ob 8.30 je v Divači ustavljenemu 61-letnemu vozniku osebnega avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,89 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer je moški pod vplivom alkohola kršil javni red v koprskem lokalu, želel je celo napasti zaposleno. 44-letniku so policisti odredili pridržanje, saj se ni umiril. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ukradli in pobegnili

Danes ob 1.16 so bili policisti obveščeni, da je iz lokala v Lipici oseba ukradla gotovino ter pobegnila. Policisti so izsledili pet oseb iz okolice Novega mesta. Eden od njih je na poziv izročil ukradeno gotovino, sledi kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  26 .10. 2023 ob  16: 42
10
z lastniki psov je še večja katastrofa,žival ni kriva
Prognostik |  26 .10. 2023 ob  15: 05
Pa to je katastrofa s temi psi.