DVA HUJE POŠKODOVANA MOTORISTA NA SEVERNEM PRIMORSKEM: Prvi trčil v betonsko steno, drugi z avtomobil (FOTO)

Kronika

Na območju Policijske uprave (PU) Nova Gorica sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta se huje poškodovala dva motorista.

Motoristi v Zgornjem Posočju, arhivska fotografija PU Nova Gorica

Včeraj popoldne, okoli 18. ure, je 24-letni državljan Belgije na državni turistični cesti Strmec–Mangartsko sedlo v občini Bovec vozil iz Mangartskega sedla proti dolini. Med vožnjo je motorist v drugem neosvetljenem predoru zaradi lomljenja svetlobe zapeljal preblizu desnemu robu vozišča in z desnim delom telesa trčil v betonsko steno predora, padel in se predvidoma huje poškodoval.

Po nezgodi so na kraju poleg bovških policistov posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci iz Tolmina, ki so poškodovanemu motoristu nudili ustrezno zdravniško pomoč. Kasneje so poškodovanca z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice.

O prometni nezgodi s hudimi telesnimi poškodbami bodo policisti s pisnim poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami izven naselja Doblar.

Ob 18.40 pa se je v občini Kanal ob Soči, na glavni cesti izven naselja Doblar, zgodila še ena huda nesreča. V njej sta bila udeležena 55-letni voznik motornega kolesa in 43-letni voznik osebnega avtomobila. Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 55-letni motorist vozil po glavni cesti iz Ročinja proti Čiginju. Med vožnjo na omenjeni relaciji je izven naselja Doblar v nepreglednem levem blagem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim desnim delom motornega kolesa trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila, s katerim se je pravilno, z zmanjšano hitrostjo in vklopljenim smerokazom za zavijanje levo na parkirišče tamkajšnje elektrarne, peljal 43 letni voznik.

Po trčenju z osebnim vozilom je 55-letni motorist utrpel predvidoma hude telesne poškodbe. Poleg policistov so na kraju nesreče posredovali tudi novogoriški gasilci in reševalci, ki so hudo poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Zaradi odgovornosti za storitev prekrška bo 55-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog, so zapisali na PU Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija