Drago Matič novi prvi mož Luke Koper

Nadzorni svet Luke Koper je danes za novega predsednika uprave družbe imenoval Draga Matiča. S tem je Luka Koper dobila že četrtega predsednika uprave v manj kot letu dni.

"Na mesto predsednika uprave Luke Koper smo imenovali Draga Matiča, dolgoletnega delavca v Luki Koper. Menim, da je absolutno sposoben, da to mesto prevzame," je v izjavi za javnost povedala predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Krajnc. V osnovi so nadzorniki izbirali med tremi kandidati, katerih imen prva nadzornica ni želela izdati, je pa povedala, da nobeden od njih ne prihaja iz politike. Matič je bil sicer potrjen z osmimi od devetih glasov nadzornikov, kandidate pa so izbirali s povabili. "Menimo, da je bil postopek izpeljan ustrezno," je še dodala Žnidaršič Krajnčeva.

Dragomir Matič je po imenovanju na mesto prvega moža pristanišča povedal, da je poslovni načrt, ki so ga postavili nadzorniki, še vedno v veljavi, sam pa meni, da je izvedljiv. Na vprašanje koliko časa so ga prepričevali, da prevzame vodenje luke, je Matič odgovoril, da gre za relativno vprašanje, je pa o tem razmišljal in se po tehtnem premisleku odločil ter sprejel povabilo. Med njegovimi prvimi nalogami bo organizacija uprave in razdelitev področij med člani, med operativnimi nalogami pa poglabljanje. Ocenil je, da je družba v dobri kondiciji.

So pa nadzorniki na današnji seji še zamenjali Jožeta Jaklina, ki je bil v upravi družbe zadolžen za finance, novega odgovornega pa bodo iskali z razpisom.

Odkar so nadzorniki aprila s položaja prvega moža Luke Koper razrešili Gašparja Gašparja Mišiča, je družbo začasno vodil Andraž Novak, ki bo sicer ostal v upravi družbe.

Deli novico:

@Logist |  30 .05. 2014 ob  12: 52
se popolnoma strinjam s tabo ampak tudi veliki igralci ne skačejo kar tako iz luke v luko. Ko zamenjaš dobavitelja ali izvajalca moraš najprej najti boljšega, to pa terja čas. Poglej niti en ladjar ni zapustil Luke Koper d.d. v času enoletne vladavine, beri nedela g. Branka. Dober predsednik je zlata vreden ampak kot vidiš luka deluje tudi brez predsednika, kot je bil Brank. Vsaka luka ima svojo specifiko in Luka Koper ima izjemen geostrateški položaj in je kot taka težko zamenljiva. Razni bananarji pa so itak za fuzbalske zadeve.

g. Matiću pa želim veliko dobrih potez naj si bo pri partnerjih, delavcih, pogodbenikih ali splošno dobaviteljih.
Logist |  28 .05. 2014 ob  09: 43
Ne bojte se za Matiča on bo delal strokovno, kar bodo prepoznali tudi poslovni partnerji. Če ga odstranijo, ker ne bo dovolil, da se nekateri pasejo na Luki Koper, bo pač odšel. Škodo bo žal požela le luka in njeni pošteni delavci.
Matič pa bo glede na svoje kvalitete vedno dobil dobro službo. Mogoče prav pri poslovnih partnerjih in bo krojil hlače prav tistim, ki ga bodo zamenjali. Vedite tovor je car v vseh lukah, ne pa politika. Politika ja je vladar ampak kapitalska politika za tovorom stoji kapital in ta izbira najboljšo in najbolj stabilno luko. Ta pa je lahko le, če ima stabilno in strokovno upravo.
Udba |  27 .05. 2014 ob  22: 22
Mi pridemo zraven pri čiščenju, ne skrbi vse bo pod nadzorom
re/@itak | danes ob 19:59 |  26 .05. 2014 ob  22: 04
nobena skrivnost ni, da je vse niti imel v svojih rokah bivši direktor Luke. Zraven je bila tudi trgovina, tudi na NS, zato je Jaklin odletel, da je dosežen konsenz za tako visoko podporo. Tudi njegov bivši delodajalec je v navezi Antolović - Korelić - Necmeskal, (al je bila udba zraven pa ne vem).
Povzetek, dokler bomo imeli take lastnike, je Matić in podobni samo igračka v rokah lobijev. Žal mi ga je, ker je zagotovo pošten gospod. Ampak teža delovnega mesta odtehta vse težave. Poglejte si samo Branka, eno leto je lepo sedel, nič delal in anarhijo podpiral. In potem si je še upal hodi po ministrstvih se pogovarjat in lobirat, da ga podprejo za 5 letni mandat. Prav ogabno.

G. Matić osebno ti želim vso srečo pri vodenju sistema, ki je pojem sistemske korupcije v Sloveniji. Morda ti uspe.
@itak |  26 .05. 2014 ob  19: 59
Poglej, se strinjam s tabo, da je Drago dober potencial. Prizadeval ti bom v svojih močeh, da bo končal 5 letni mandat. Ampak skoraj ne morem verjeti, da res misliš, da je bil postavljen čisto po kompetencah ali karkoli že. Postavili so ga prav tako lobisti in mandat je dobil zaradi pogajanj v ospredju in ozadju. S tem ne mislim reči, da ne bo dobro izpeljal mandata. Ampak tudi njega so postavili lobiji. To pa je kronična težava državnega lastništva v gospodarskih družbah. Gazda bi že vedel, kje iskati managerje.
Upajmo |  26 .05. 2014 ob  13: 21
Samo upamo lahko, da bo kot predsednik uprave sprevidel, da je prva nogometna liga postala preveč nevaren šport.
Mukotrpno izživljanje ambicij funkcionarjev in igralcev Mure, Nafte ali Primorja (omenjenih klubov je seveda še več) je še živ. Boli, da pred očmi javnosti propadajo imena dobrih podjetij, ki so imela v hierarhiji slovenskih podjetij visoko mesto ugleda, so pa visoke vsote denarja nakazovale v šport. Njihov izbris z elitnega zemljevida predstavlja opozorilo, da se kaj podobnega ne ponovi v današnjih časih.
Poplava klubskih propadov je dovolj jasen signal, kako konča denar pri slovenskih javno-zasebnikih !
itak |  26 .05. 2014 ob  12: 29
Končno nekdo, ki bo tudi v Luki naredil mal reda in zagotovo ne bo lutka v upravljanju raznih lobijev iz ozadja. Po več letih vsaj ena dobra novica za naše gospodarstvo. Srečno in veliko uspeha..... ,
boboljš |  26 .05. 2014 ob  09: 29
Bravo Dragomir!!! To je res ena lepa novica in prav vesela sem, da bo sedaj na vrhu nekdo ki je pošten.
nadzornik |  25 .05. 2014 ob  22: 17
re///Vesel konec | danes ob 11:46

Upam, da se za tako pompoznim imenom ne skriva prav g. Klobas ampak vse diši po njemu. Sam od sebe zagotovo ni odstopil z mesta nadzornika. Konec koncev je potrebno narediti tudi določene izpite, imeti znanje in strokovne kompetence, da si upaš biti predsednik NS npr. Luke d.d. Tudi kaj lastnega denarja je treba investirati v naložbo imenovano nadzornik.
G. Klobas je zelo pripomogel, da se je poglabljanje morja tako klavrno končalo, ker on je osebno s svojim odločilnim glasom izvolil GGMja. Torej za napačne in nepravilne odločitve nosi vsaj objektivno odgovornost. Prav malo mi je mar ali se je sam izključil ali so ga izključili njegovi cehovski prijatelji, važno je, da ne bo več trgoval s svojim položajem.
Kar zadeva Jamnikov pa si ti na potezi, da nam obelodaniš resnico. Vem, da obstaja klan Jamnikov ampak nisem pristojen, da mu sodim. Sem samo podpornik resnice in poštenja. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, da sta dva člana Uprave res zaupanja vredni osebi. Če jim uspe dobiti še finančnika s podobno podporo NS in javnosti potem smo zmagali. O četrtem članu Uprave ne bom sodil, spada v tvojo kvoto. Ti ki hvališ Klobasa.
Gospodu MATIĆU in NOVAKU želim veliko sreče pri delu, ker vem, da sodita med nas poštenjake, ki jim je mar za Luko Koper d.d. in našo deželo. Ti pa še naprej reklamiraj g. Klobasa, saj je tvoja ustavna pravica. Lahko noč
Iztok |  25 .05. 2014 ob  18: 42
Bravo vsem, ki so podprli Matiča. Zdaj naj spremljajo njegovo delo. Široka podpora kapitala in delavcev je res vredna pohvale. Pokazali ste, da je možno tudi skupno sodelovanje. Komur to ni všeč, njegov problem. Luka Koper je naša edina in zadnja delujoča firma, zato mora biti vsem nam v interesu, da dobro deluje. Nastavki so dobri, zato samo srečno.
Positive |  25 .05. 2014 ob  13: 50
Če si vesel s tvojim negativizmom, potem srečno, želim ti, da boš kaj ustvaril v življenju, z malo manj zagrenjenosti. Morda tudi zate pride kdaj priložnost, ne samo na forumih.
@Vesel konec |  25 .05. 2014 ob  12: 43
"Pohvale tudi delavcem v nadzornem, ki so podprli soglasno Dragota." Kako patetično. Še do včeraj je bilo GGM ali štrajk. Zdaj pa, ko so jih stisnili v kot, te naročene reklame, za malikovanje 3 od 4ih največjih škodljivcev za Luko. Upam, da GGM ni ustavil pregona za nelegalno stavko, kar je imel za nalogo kot zahvalo za izvolitev.
1