DOLOČENI TRETJI PREDMETI ZA NASLEDNJI NPZ: Katere so izbrali?

Slovenija

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je danes objavilo sklep, s katerim je določilo, iz katerega tretjega predmeta bo na posamezni osnovni šoli konec letošnjega šolskega leta potekalo nacionalno preverjanje znanja (NPZ) za učence 9. razredov. Izpiti bodo iz predmetov fizika, likovna umetnost, tuji jezik ali zgodovina.
  

V skladu z zakonom o osnovni šoli je nacionalno preverjanje znanja obvezno v 6. in 9. razredu osnovne šole. V 9. razredu osnovna šola izvede nacionalno preverjanje znanja iz matematike in slovenščine oz. na narodno mešanih območjih iz italijanščine oziroma madžarščine, ter iz tretjega predmeta, ki ga določi minister za izobraževanje.

Tretji predmet minister določi tako, da v juliju izmed obveznih predmetov 8. in 9. razreda izbere največ štiri predmete in določi, iz katerega izmed teh bodo na posamezni šoli opravili preverjanje znanja.

V tem šolskem letu bodo na šolah NPZ začeli 7. maja, in sicer z izpitom iz slovenščine. Preverjanje znanja iz matematike bo sledilo 9. maja, 13. maja pa iz tretjega predmeta.

Dosežki učencev na NPZ šolam in šolski politiki služijo kot dodatna informacija o znanju učencev, se pa ne smejo uporabljati za razvrščanje šol.

O dosežkih bodo devetošolci obveščeni 3. junija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija