Dobrodelno druženje ob češnjah in nogometu

Goriška

Pretekli konec tedna so Fundacija Vrabček upanja, Občina Brda, Nogometni kluba Brda,  Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda ter Jabka, d. o. o., pripravili že tretje dobrodelno druženje ob češnjah in nogometni žogi.  

Čeprav tudi tokrat dogajanje v Vipolžah v Goriških Brdih ni minilo brez vsaj nekaj dežnih kapelj, je bilo med udeleženci in obiskovalci prisotne predvsem veliko dobre volje in pozitivne energije. Da o slastnih rdečih češnjah niti ne govorimo. Z nastopom uspešnih članic Twirling mažoretnega kluba Brda in krajšima nagovoroma župana Brd Franca Mužiča in predsednika tamkajšnjega kluba Marjana Simčiča pa so, tudi uradno, predali namenu prenovljeno tribuno z nekaj več kot 250 sedeži.

Tako kot na dosedanjih prireditvah je nastopajoče povezovala nogometna žoga. Najprej so se predstavili najmlajših iz Goriških Brd, Deskel in Kanala. Sledile pa so revijalne tekme, na katerih so za kakšen gol pa tudi smeh poskrbeli: briški športniki in športnice, združena press ekipe, začetniki nogometa (pred več kot 40 leti) v Brdih, pa briške vinarke in osebje oddelka za invalidno mladino bolnišnice v Stari Gori in številni gostje. Med slednjimi sta največ pozornosti vzbujala skakalec Peter Prevc in deskar Žan Košir. Kako tudi ne, ko pa sta z zadnjih zimskih olimpijskih iger v domovino prinesla kar 4 kolajne. Vsak srebrno in bronasto, pa še Peter je začel, Žan pa končal izjemno slovensko bero kolajn (skupno 8) v Sočiju.

Sicer pa so bili med gosti tudi: dvakratna briška olimpijka, skakalka v višino Lidija Kristančič, pa ena najboljših umetnostnih kotalkaric na svetu Lucija Mlinarič, ki se uspešno spopada s hudo boleznijo, pa nogometaš Adrian Fegic, ki je v dresu Rijeke pred 30 leti velikemu Realu zabil dva gola, pater Bogdan Knavs, osebnost Primorske 2013, selektor mlade slovenske nogometne reprezentance, Tomaž Kavčič, pa nekdanji nogometaš Matej Mavrič Rožič ter skakalec s Šentviške planote Jaka Hvala. Udeleženci so morali tokrat, namesto v gol (z 11 metrov) žogo brcniti v sod ... kar pa ni bilo tako enostavno, vsaj za večino. So pa naši športni junaki v nadaljevanju na teh posodah pokazali tudi zavidljivo ravnotežje.

Udeleženci in nastopajoči ter gledalci so na prizorišču s prostovoljnimi prispevki zbrali 1.007 evrov. Sredstva bodo namenjena Fundaciji Vrabček upanja oziroma Oddelku za invalidno mladino v Stari Gori. Na zaključku dogodka so na gradu Dobrovo župan občine Franc Mužič ter predsednica fundacije Vrabček upanja Darja Povšič Peršolja in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Ariana B. Suhadolnik podelili zahvale in tudi nekaj briških dobrot posameznikom in ekipam za sodelovanje in podporo projektu.

Deli novico:

brika |  04 .06. 2014 ob  18: 45
Lepo, ce bi zavod za turizem,... brda najavil kdo so zanimvi gostje, bi pritegnili se vec ljudi.