DOBRODELNE JASLICE NA ŠKOFIJAH PRESEGLE VSE PRIČAKOVANJA: "Zbrali desetkrat več sredstev, kot smo mislili, da bomo" (FOTO)

Koper

V petek so se na Škofijah poslovili od pravljičnih, ročno izdelanih jaslic, s katerimi so v sklopu dobrodelne akcije zbrali prek 3.000 evrov prostovoljnih prispevkov. Namenili jih bodo za pomoč društvu Palčiča Pomagalčica za otroke v stiski.

Na Škofijah so pospravili jaslice, ki so dobile status prave mojstrovine. Ročno so jih izdelale domačinke Nataša Lukežič, Mateja Kavo in Melita Lipužič, raztezale pa so se na površini prek 10 kvadratnih metrov. Jaslice so dosegle svoj dobrodelni namen: odziv javnosti je bil nad pričakovanji. Za dobrodelno pomoč so zbrali prek 3.000 evrov.

In smo se včeraj poslovili od njih v stilu, kar že malo pravljično, v polni cerkvi, z napoljnenimi srci in zopet tudi...

Posted by Pravljične jaslice na Škofijah on Saturday, 3 February 2024

Kot so zapisali, ob začetku tega projekta niso pričakovali več kot 300 evrov dobrodelnih prispevkov; "zdelo se je nemogoče, da bi lahko z enimi jaslicami v relativno neznani cerkvi in v malem primorskem kraju sploh dobili kaj več kot toliko. Kljub temu smo se podali v to z dobrim namenom v srcu, brez pričakovanj in ne ozirajoč se na cilj, kajti pomembna je pot in kaj na poti nosiš v srcu".

Vendar so obiskovalci prišli na ogled jaslic iz številnih krajev in izpričali svojo srčnost. "Zbrali smo desetkrat več sredstev, kot smo mislili, da jih bomo."

Na zadnji dan starega leta vas vabimo na virtualni ogled naših jaslic. V ozadju posnetka se sliši vokal naše Mance Kozlovič. Upamo, da ga fb ne bo utišal, kot se to rado zgodi????. Že jutri pa izveste zakaj se v ozadju sliši prav njen glas. Želimo vam, da zaključek leta dočakate srečni in v krogu vseh tistih, ki imate radi, začenši s samimi seboj❤️.

Posted by Pravljične jaslice na Škofijah on Sunday, 31 December 2023

Umetnina je ponesla ime škofijske župniške cerkve Srca Jezusovega v številne kraje. "In zdaj ta cerkev ni več tako neznana, kmalu bo dobila tudi novo in lepo notranjo podobo. Lepo srce pa že ima in to ne le v njenem imenu," so zapisali v svoji objavi na Facebooku. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija