DA BO LOČEVANJE ODPADKOV ŠE BOLJ UČINKOVITO: Marjetica Koper uvaja mobilne ekološke točke z večprekatnim zabojnikom

Koper

Po dobrih rezultatih v krajevnih skupnostih Gračišče, Gradin, Sveti Anton in dveh lokacijah v Pobegih – Čežarjih, Šmarjah, Hrvatinih, ter Škofijah, Dekanih, Zazidu in Škocjanu je Marjetica namestila večprekatni zabojnik, ki uporabnikom omogoča še učinkovitejše ločevanje dodatnih 10 frakcij odpadkov, t. i. Mobilno ekološko točko na Markovec ob križišču Beblerjeve ulice in Križne ceste.

Nova Mobilna ekološka točka pa ponuja možnost ločenega zbiranja dodatnih 10 vrst odpadkov, in sicer zdravil, PVC zamaškov, tonerjev, mobitelov in polnilcev, neonskih žarnic, žarnic, CD-jev in DVD-jev, baterijskih vložkov, doz sprejev ter knjig in revij.

V naslednjih mesecih bo Mobilna ekološka točka obiskala tudi druge krajevne skupnosti v zaledju in primestju ter na ta način osveščala uporabnike. Količine zbranih odpadkov bodo pokazale, koliko so uporabniki dovzetni za še učinkovitejše ločeno zbiranje odpadkov. Na podlagi teh podatkov bo Marjetica Koper v nadaljevanju lahko prilagodila strategijo razvoja in nadgradnje obstoječe komunalne infrastrukture.

Hkrati pa na Marjetici obveščajo, da so danes pričeli z izvedbo prvega kroga dezinsekcije javno dostopnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran v tem letu. Dezinsekcija bo opravljena na celotnem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Z izvajanjem dezinsekcije zatiramo oziroma zmanjšujemo število škodljivih insektov t. j. žuželk (npr. ščurki).

Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane pozivajo, da se pridružijo akciji in dezinsekcijo na lastne stroške izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Deli novico: