CESTE TERJALE ŠE ENO ŽRTEV: Za posledicami sobotne nesreče umrl motorist (FOTO)

Kronika

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v soboto zgodila na cesti med Škofjo Loko in Železniki, je umrl 58-letni motorist, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Na gorenjskih cestah so policisti letos obravnavali 483 prometnih nesreč, lani v enakem obdobju 469, za posledicami nesreč sta letos umrli dve osebi, lani v enakem obdobju tri.

V prometni nesreči, ki se je na relaciji Škofja Loka-Železniki zgodila v soboto popoldne, je po podatkih policije 30-letni voznik z avtomobilom vozil proti Železnikom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 58-letni motorist.

Prišlo je do trčenja, v katerem je bil motorist hudo poškodovan in so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v zdravstveno ustanovo. V ponedeljek pa so bili na Policijski upravi Kranj obveščeni, da je motorist za posledicami poškodb umrl.

INTERVENCIJE V soboto 13.4.2024 ob 15.33 sta v naselju Srednja vas-Poljane, občina Gorenja vas-Poljane, trčila kolesar...

Objavil/a Gasilska Enota Škofja Loka dne Nedelja, 14. april 2024

V nesreči je bil lažje poškodovan tudi 30-letni voznik avtomobila, ki so ga z reševalnim vozilom prav tako odpeljali v zdravstveno ustanovo. Za voznika avtomobila policisti vodijo postopek zaradi kaznivega dejanja s področja varnosti javnega prometa.

V prometnih nesrečah, ki so jih gorenjski policisti obravnavali letos, je bilo 12 oseb hudo poškodovanih, lani v enakem obdobju 14, lahko poškodovanih pa 86 (lani 101). Med letošnjimi prometnimi nesrečami je bila v 80 nesrečah vzrok neprilagojena hitrost, podobno je bilo tudi lani v enakem obdobju.

Kot še navajajo gorenjski policisti, največ prometnih nesreč obravnavajo ob petkih in med 9. in 15. uro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija