CESTA MED BOVCEM IN TRENTO ZNOVA ODPRTA: Plaz, visok med štirimi in petimi metri, zasul cesto

Goriška

Regionalna cesta Bovec-Trenta, ki je bila od jutra zaprta za ves promet zaradi snežnega plazu pri odcepu za Lepeno, je ponovno odprta. Zaposleni pri Kolektor CPG so odstranili ves sneg, pomešan s kamenjem in drevjem. Kljub temu pa opozarjajo na na cesti še vedno težka mehanizacija.

Kot je povedala vodja cestne baze Bovec Kolektor CPG Beti Melinc, je na cesto zdrselo okrog 2000 kubičnih metrov snega, pomešanega s kamenjem in drevesi. Po podatkih Policijske uprave Nova Gorica je plaz zasul cesto v dolžini približno 50 metrov, visok pa je bil med štirimi in petimi metri.

Policija je bila o plazu obveščena ob 6.15.

Zaradi obsežnega plazu zaprta regionalna cesta med Bovcem in Trento Danes ob 6.15 uri je bila ????????Policija obveščena, da...

Objavil/a Policijska uprava Nova Gorica / Police Directorate Nova Gorica dne Petek, 22. januar 2021

Območje plazu in struge reke Soče so po sprožitvi snežnega plazu pregledali tudi tamkajšnji pripadniki gorske reševalne službe s pomočjo lavinskega psa, saj je obstajala možnost, da bi snežni plaz lahko zasul tudi kakšno motorno vozilo oziroma ljudi. Na srečo pod snežnim plazom niso našli nikogar, prav tako tudi ne kasneje ob čiščenju ceste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija