CENZURA ŽENSKIH MANEKENK: Prodajalci spodnjega perila na Kitajskem najemajo moške modele (VIDEO)

Svet

Prodajalci ženskega spodnjega perila na Kitajskem se soočajo s težavami zaradi strogih pravil, ki prepovedujejo objavo fotografij in videoposnetkov žensk v nedrčkih itd. Gre za del širšega prizadevanja kitajske vlade za "čiščenje" interneta, ki vključuje tudi prepoved izvajanja spletne pornografije in drugih oblik spolno eksplicitnih vsebin.

Vendar pa so se nekateri prodajalci spodnjega perila odločili, da bodo našli načine, kako se izogniti tem pravilom. Namesto manekenk so najeli moške modele, da predstavljajo žensko spodnje perilo na spletnih straneh in v živo. Prisiljeni so bili ukrepati, ker so se soočili z internetno cenzuro, kar je privedlo do prekinitve virtualnih modnih revij, na katerih so spodnje perilo predstavljale ženske.

Ta pojav moških modelov je sprožil različne odzive med uporabniki spleta, vključno z veseljem, nejevoljo in nenaklonjenostjo. Nekateri so pohvalili prodajalce za iznajdljivost, drugi pa so izrazili svoje nezadovoljstvo in kritizirali tovrstne marketinške taktike.

Prodaja izdelkov med neposrednimi prenosi na Kitajskem je večmilijardna panoga, ki se je pojavila v zadnjih treh letih, ko so bili uvedeni strogi covidni zapiralni ukrepi. Slednja je postalo priljubljen način trženja in oglaševanja različnih izdelkov, vključno s spodnjim perilom. Neposredni prenosi so se izkazali za zelo uspešne, saj kupci lahko v realnem času vidijo izdelke in preverijo njihovo prileganje.

Kitajska država se že dolgo bori proti objavljanju spolno sugestivnih vsebin in je v preteklosti sprejela ukrepe proti televizijskim oddajam, ki razkrivajo ženske dekolteje. Poleg tega je leta 2019 kitajska vlada uvedla posebno kampanjo proti "neprimernim" spletnim vsebinam, ki je privedla do zaprtja več tisoč spletnih strani in aplikacij.

O tem poročajo številni svetovni mediji, med drugim CNN in The Guardian, ki izpostavljajo, da so prodajalci spodnjega perila le eden od primerov, ki kažejo, kako se ljudje na Kitajskem prilagajajo strogim internetnim pravilom. Vendar pa mnogi menijo, da je ta pristop začasna rešitev in da bi kitajska vlada morala preučiti širši vpliv svojih internetnih omejitev na družbo in gospodarstvo.

Medtem ko je kitajska vlada sprejela ukrepe za zmanjšanje objavljanja spolno sugestivnih vsebin, pa nekateri kritiki menijo, da to vodi v prekomerno cenzuro in omejevanje svobode izražanja. Poleg tega so omejitve interneta na Kitajskem lahko tudi ovira za gospodarski razvoj, saj lahko vplivajo na inovacije in prosto trgovino. Zato bi kitajska vlada morala poiskati rešitve, ki bodo omogočile varno in svobodno uporabo interneta, hkrati pa omejile objavljanje neprimernih vsebin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija