CARLOVA ZASEBNO TOŽI POPOVIČA: On vztraja, da ni bil žaljiv

Koper

Na koprskem sodišču se je danes po več preklicanih narokih vendarle začela glavna obravnava v zasebni tožbi novinarke Eugenije Carl, ki dolgoletnemu koprskemu županu Borisu Popoviču očita obrekovanje zaradi opazk, ki jih je ta izrekel na račun oprsja novinarke. Popovič je v zagovoru izpostavil, da je Carlova javna osebnost in da ni bil žaljiv.

V zvezi z omenjenimi izjavami je že ljubljansko okrajno sodišče pred meseci Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine. Na Okrožnem sodišču v Kopru v zvezi z omenjenimi izjavami pa je skoraj pet let po predobravnavnem naroku danes stekla glavna obravnava v zasebni tožbi, v kateri Carlova Popoviču očita kaznivo dejanje obrekovanja.

Popovič je v svojem zagovoru izpostavil, da je Carlova kot "absolutna javna oseba" o njem namerno poročala pristransko, v konkretnem primeru pa mu je pred sodiščem postavila provokativna vprašanja. Da bi preusmeril pozornost, je danes pojasnil obtoženi, je izrekel komentar o njeni intimi, pri čemer je sam ocenil, da ni bil žaljiv, pač pa je novinarko celo pohvalil.

Obenem je z drugo izjavo na račun Carlove želel spodbuditi javno razpravo o novinarjih nacionalne televizije in o tem, ali zanje sploh veljajo pravila glede izogibanja konfliktu interesov. "Vse skupaj je bila kritika njenega dela in ne Eugenije Carl kot osebe," je še navedel Popovič.

Naslednji narok bo na vrsti že čez teden dni, glede na število predlaganih prič pa se obeta dolgotrajen postopek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija