BODO ZARADI SBI NA CESTI PRISTALE ŠTIRI DRUŽINE? "Če nekdo misli, da ima pravico, jo bo moral uveljavljati pri novem lastniku"

Izola

V ponedeljek smo poročali, da bo Splošna bolnišnica Izola sredi maja izvedla dražbe več nepremičnin v svoji lasti. Gre za pet nepremičnin v Ankaranu, le streljaj od morja, ki so bile v preteklosti namenjene za delovanje bolnišničnih in servisnih dejavnosti ter nastanitev zaposlenih, zdaj pa jih bolnišnica ne potrebuje več. Deli nepremičnin so že v zasebni lasti, druge dele pa najemajo nekatere družine, ki bodo po prodaji ostale na cesti.

Nepremičnine, zgrajene okoli leta 1900, so danes v izredno slabem stanju. Dotrajane objekte izolska bolnišnica ponuja po izklicni ceni 596.000 evrov. "Glede na atraktivnost lokacije pričakujemo bistveno višji iztržek," je za TV Koper dejal direktor SBI Radivoj Nardin, a hkrati poudaril, da gre za denar ministrstva za zdravje in ne izolske bolnišnice.

Radivoj Nardin

Nekateri deli objektov so sicer že v zasebni lasti, saj so si stanovalci uredili lastniško pravico. Tiste štiri družine, ki si tega niso uredile, so zdaj v stiski, saj nimajo več možnosti odkupa stanovanja, v katerem živijo. Kot je povedala ena izmed najemnic, najem redno plačujejo, so si pa sami denimo uredili še elektriko in vodo. "Leta in leta prosimo, da lahko odkupimo naše stanovanje," je za TV Koper dejala druga najemnica.

Lastnik nepremičnin, SBI, trdi, da od leta 1992 nikomur niso prodali nobenega stanovanja in da ga tudi zdaj ne morejo. "Prodajamo tisti del, kjer ni lastniških stanovanj. Nekdo od tistih, ki živijo v nelastniških in misli, da ima pravico, jo bo moral uveljavljati pri novem lastniku," je še povedal direktor SBI Nardin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  06 .05. 2022 ob  15: 23
SBI bi motala že zdavnaj deložirat lnudi iz stanovanj, tam namreč niza živet varno.
vseved |  06 .05. 2022 ob  11: 07
Saj lahko odkupijo nepremičnino na dražbi.