AVTO KOT SMETNJAK: Policista pomagala počistiti vozilo in napisala kazen (FOTO)

Svet

V torek, 14. marca 2023, sta prometna policista v nemškem Altentreptowu doživela neverjetno presenečenje, ko sta na cesti opazila voznika VW Caddy, ki je iznad volana kukal med kupom različnih odpadkov. Voznik, 68-letni moški, je imel toliko smeti v avtu, da je komaj našel volan, kar je pripeljalo do zelo omejenega vidnega polja.

Policista sta se odločila, da je treba nevarno vožnjo preprečiti, zato sta vozniku dala znak, naj ustavi vozilo. Voznik je ubogal in policista sta se približala avtomobilu, polnem plastike, kavnih in jogurtnih lončkov, cigaret, starih časopisov, praznih steklenic in ostalih odpadkov. Na sopotnikovi strani je navlaka segala nad polovico vetrobranskega stekla, na voznikovi strani malo nižje. Skratka voznik je imel približno tretjino vidnega polja. Navlaka je bila prisotna tudi v prtljažniku vozila.

Policista sta bila šokirana nad količino odpadkov v vozilu in takoj opozorila voznika, da takšna vožnja ni sprejemljiva. Moškemu sta pomagala počistiti avto in napolnili so tri velike plastične vreče smeti. Voznik je bil zelo zaskrbljen, saj ni bil seznanjen s tem, da njegove smeti predstavljajo nevarnost pri vožnji. Policista sta mu prijazno pojasnila, da ogroža tako sebe kot druge udeležence v prometu in 68-letnik je bil hvaležen za opozorilo ter pomoč.

Policista sta voznika pospremila do njegovega doma v bližnji vasi, kjer sta mu izdala globo v višini 25 evrov kot opozorilo. Tiskovna predstavnica policije Diana Krüger je izjavila, da bi se lahko vožnja z navlako v vozilu precej nevarno končala, če bi se voznik moral nenadoma ustaviti ali bi se zgodila nesreča. Poleg tega bi se lahko odpadki raztresli po cesti in predstavljali dodatno nevarnost za druge voznike in pešce.

Policija je pozvala voznike, naj uporabljajo svoje vozilo za njegov namen in naj ne hranijo odpadkov v njem. Obenem je poudarila, da je odstranjevanje odpadkov iz avtomobila pomembno za varnost na cesti ter spodbudila voznike, da odpadke odložijo na primernih mestih, kot so smetnjaki in ne v svojih vozilih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija