ASTROLOGINJA O TEM, ZAKAJ SO POPLAVE PRIZADELE RAVNO NAS: "To sem napovedala", kakšni pa so obeti? (INTERVJU)

Koper

V luči preteklih poplavnih katastrof, ki so zaznamovale del Slovenije, pa tudi v luči tega tedna, ko so neurja besnela nad slovensko Istro, smo pojasnila za te dogodke iskali tudi pri astrologinji Emi Kurent, ki tudi sicer na svoji strani prek Facebooka ažurno deli pojasnila in astrološke napovedi. Med drugim je, kot pravi, ekstremne vremenske dogodke napovedala za drugo polovico julija, za konec avgusta pa visoko plimovanje. Prosili smo jo tudi za vpogled, kaj astrološka slika glede vremenskih razmer kaže za prihodnje mesece.

Ali je bilo z astrološkega vidika mogoče napovedati oziroma predvideti, da bodo v avgustu Slovenijo zajele poplave oziroma takšne izredne vremenske razmere?

Kar se je zgodilo na začetku avgusta, je bilo v veliki meri posledica vodnih ujm, ki so prizadele Slovenijo v drugi polovici julija. To sem jaz napovedala v Luninem vodniku 2023. Ne direktno, napisala pa sem, da bo v drugi polovici julija močno reaktiviran aprilski sončni mrk, kar nakazuje nevarnost ekstremnih vremenskih dogodkov, tudi v naših krajih. Zakaj pri nas? V Sloveniji je mrk nastopil natanko na točki vzhodnega obzorja, ki ji pravimo tudi ascendent. To je bil zame pokazatelj nevarnosti za naše kraje.

V tem tednu, le nekaj dni pred polno luno, je tudi na slovenski obali divjalo neurje, posledično je prišlo do poplav – je imela prav polna luna vpliv na takšne razmere?

Seveda. Ta polna luna je bila zelo močna, ker je nastopila v perigeju, torej najbliže Zemlji. Kadar je Luna v perigeju, pride v ozračje več vlage kot sicer. Teden dni pred vsako polno luno se imenuje 'koleričen', ker je Lunina moč takrat največja. Na začetku avgusta smo tudi imeli polno luno v perigeju, zato so bila tudi neurja, ki so sledila, ekstremna. Jaz sem močnejše deževe za konec avgusta napovedala že na začetku avgusta, na moji Facebook strani. Napisala sem tudi, da bo konec avgusta spet zelo visoka plima in tudi to se je potrdilo.

Dobro jutro, Luna je danes naredila obrat - od najnižje točke se začenja vzpenjati - in že nekaj dni smo tudi v '...

Objavil/a Astrologija - Ema Kurent dne Nedelja, 27. avgust 2023

V tem mesecu se je zgodil še en relativno redek pojav, in sicer, da je bila polna luna kar dvakrat – kaj to dejansko astrološko pomeni in na kaj vpliva?

Čisto nič ne pomeni. Med eno in drugo polno luno je vedno 29,5 dni, torej če ena nastopi čisto na začetku koledarskega meseca, nastopi druga na koncu koledarskega meseca, logično. 

V teh dneh deluje tudi retrogradni Merkur – ali ima tudi on lahko vpliv na vremenske razmere? Oziroma, na kaj lahko vpliva? Do kdaj bo Merkur retrograden in kaj lahko v tem obdobju pričakujemo?

Merkur je planet, ki je sinhroniziran z mišljenjem, govorom, komunikacijo, dogovarjanjem, prenosi, prometom, transportom, trgovanjem in podobno. Tesno je povezan tudi s sodobnimi sredstvi komuniciranja, torej telefoni, računalniki, socialnimi omrežji. V času njegovega retrogradnega gibanja, še zlasti na začetku vsake take faze - ki sicer nastopi trikrat letno - prihaja na tem področju do več težav kot sicer. Dogovarjanje je otežkočeno, ljudje si nenadoma premislijo, se ne držijo urnikov, so pozabljivi itd. Telefoni in računalniki takrat rabijo v povprečju več posodobitev, večkrat se kaj pokvari, po drugi strani se uspešno rešujejo nerešene zadeve iz preteklosti, ampak spet gre samo za takšne, ki so povezane s komuniciranjem. Sedanja faza se je začela 23.8. in bo trajala do 15.9., letos pa nas čaka še ena, in sicer od 13.12. do 31.12. 

Kaj kaže astrološka slika za naprej – se bo vremensko stanje umirilo?

Se je že, seveda samo začasno. Ta zadnja polna luna, ki je nastopila 31.8. v perigeju, že povzroča močno zbiranje vlage, ogromno je je na severu in zahodu Evrope, torej bo kmalu spet dež. Mislim, da bo pri nas spet začelo deževati okoli 7. ali 8. septembra.

Kaj lahko pričakujemo do konca letošnjega leta?

Do konca leta je še daleč. Trenutno lahko povem, da bo naslednja polna luna nastopila konec septembra in bo spet v perigeju, pri nas pričakujem deževno in vetrovno, morda že nekaj dni prej. Zagotovo pa bo po svetu takrat veliko zelo pestrega in nevarnega vremenskega dogajanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .09. 2023 ob  16: 29
-2
Bedarije!