ASTRO PREHRANA: Katerih sestavin bi se morala posamezna horoskopska znamenja izogibati in katera so najboljša zanje?

Trendi

Vodni znaki bi morali v svojo prehrano vnesti več kvalitetnih maščob, ognjena znamenja pa pogosto ne vedo, kdaj je čas za odmor in počitek, zato lahko pri njih prihaja do notranjega segrevanja, temu pa je dobro prilagoditi tudi prehrano. Znamenja zraka potrebujejo hrano za možgane, zemeljski znaki pa se morajo izogibati ogljikovih hidratom.

Raki bi morali jesti več rib, grozdja, sok zelja, brokoli in cvetačo, izogibati pa si se morali mastni in slani hrani, gaziranim napitkom, belemu kruhu, pivu in sladicam. Škorpijoni naj jedo riž, zeleno solato, zeleno, kumare, češnje, pomarančne in limone, izpustijo pa polnomastne proizvode, sol in sladice. Za Ribe so priporočljiva jajca, jetrca, žitarice, grah, špinačo, ostrige, suhe slive, marelice in breskve, nikakor pa kava, mastna hrana in sladice.

Za Ovne so priporočljive ribe, sveža solata in sadni sokovi, še posebej jabolčni in grenivkin, medtem ko naj se izogibajo praženi hrani, soli in alkoholu. Levi naj jedo hrano, bogato z železom, recimo špinačo, brokoli, grozdje, kokos, manj pa naj posegajo po začinjeni hrani in mlečnih izdelkih. Za Strelce je najboljši paradižnik, pa čebula in hrana bogata z vitaminom C, medtem ko strokovnjaki zanje ne priporočajo začinjene hrane, alkohola in sladkarij.

Dvojčki naj več posegajo po svežem sadju, še posebej pomarančah in grenivkah, pa breskvah in sveži zelenjavi, izogibajo pa naj se kavi, krompirju in drugim korenom. Za Tehtnice so priporočljive ribe, morski sadeži, jogurt, koruza, špinača, šparglji, grozdje, jabolka, jagode in mandlji, ne bi pa smele uživati alkohola in gaziranih pijač. Idealna prehrana Vodnarja vsebuje sadje, še posebej jabolka in agrume in sušeno sadje, izogibati pa bi se morali kavi.

Za Bike so priporočljiva jabolka, grozdje, zelenjava, začimbe razen čilija in karija in žitarice, odpisati bi morali bel kruh, piškote in pomfri. Za Device je priporočljiva kuhana zelenjava, špinača, solata, žitarice, paradižnik, jabolka, banane, ne pa razni prigrizki, gazirani sokovi in čokolada. Kozorogi pa naj pojedo več zelenjavnih juh, solate, nemastnega mesa, najbolje perutnino. Izogibajo naj se bele moke in jogurta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija