ARETIRANIH VSEH PET MOLDAVCEV, KI SO UKRADLI BANKOMAT: Denarja še niso našli (FOTO)

Kronika

K slovenjgraškemu preiskovalnemu sodniku so bili danes privedeni tudi preostali štirje od petih osumljenih za tatvino bankomata v avstrijskem Pliberku. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal pomočnik vodje celjskih kriminalistov Aleš Slapnik, bodo najbrž vsi izročeni avstrijski policiji, vendar bo o tem v 10 dneh odločilo sodišče.

Slapnik je tudi dejal, da denarja pri osumljenih, vsi so državljani Moldavije, niso našli, pri tem pa je opozoril, da še čakajo na odredbo za hišno preiskavo oz. preiskavo dveh avtomobilov, s katerimi so osumljenci iz Pliberka v ponedeljek zjutraj zbežali v Slovenijo. Osumljenci veljajo za nevarne osebe, pri aretaciji pa se niso upirali, je še dejal Slapnik.

Vodja sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Celje Robert Videc je povedal, da jih je avstrijska policija v ponedeljek okrog 3. ure zjutraj obvestila o tatvini bankomata z uporabo razstreliva v Pliberku in da so storilci zbežali v smeri Slovenije. Najprej so avstrijski policisti na območju Slovenije odkrili dva avtomobila, ki so jih uporabljali osumljeni, potem pa so prijeli prvega osumljenca. Ko so ga izročili ravenskim policistom, so potem zapustili Slovenijo, je dejal Videc.

V bankomate najpogosteje vlamljajo z uporabo eksploziva in plina

Intenzivna preiskava se je nadaljevala cel ponedeljek, v torek zjutraj pa so policisti na podlagi klica občana v bližini Črne na Koroškem prijeli drugega osumljenca. Preostale tri so policisti prijeli v torek v bližini Ptuja. V akciji iskanji osumljencev je sodelovalo 181 policistov, kriminalistov, pripadnikov specialne enote in letalske enote.

Vodja oddelka za premoženjsko kriminaliteto na Generalni policijski upravi Aleš Kegljevič je pojasnil, da so se s prvimi ropi bančnih avtomatov srečali pred 15 leti. Lani so se tatovi v Sloveniji lotili 98 bančnih avtomatov, v katere se najpogosteje vlamlja z uporabo eksploziva in plina, pogostokrat vlomilci pa uporabijo tudi elektronske in mehanske pripomočke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija