ARETIRAN 36-LETNIK IZ UGLEDNE ZAGREBŠKE DRUŽINE: Poskušal pretihotapiti 2,7 tone kokaina

Kronika

Potem, ko je 36-letnik iz Zagreba poskušal pretihotapiti 2,7 ton kokaina v Belgijo, je bil aretiran. Pri poskusu mu je pomagalo več ljudi, poročajo hrvaški mediji.

Fotografija je simbolična.

Specialna enota belgijske policije je 36-letnika, ki naj bi prihajal iz ugledne družine, aretirala prejšnji teden, medtem ko hrvaška policija ni bila seznanjena z dogodkom. Zagrebčan naj do sedaj ne bi imel kartoteke. Gre za diplomiranega ekonomista, ki je vodil več podjetij na Hrvaškem, poročajo.

Kokain je bil v skladišču zapakiran v vreče iz jute, ki so jih raztovorili iz kontejnerja, pred tem pa so jih prevzeli na pristaniškem terminalu v Antwerpnu.

"Evropski trg mamil po naših ocenah obrne več kot 30 milijard evrov na letni ravni. Od tega samo trg kokaina znaša približno devet ali deset milijard evrov. Kar je v zadnjih desetih letih problem, je da se je poraba, torej razširjenost oziroma uporaba drog na Hrvaškem, če govorimo konkretno o kokainu, povečala za tri do štirikrat," je za hrvaške medije povedal Željko Petković iz Službe za zatiranje drog HZJZ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .09. 2023 ob  12: 13
uspešen ekonomist, haha