VISOKA PODPORA VLADI: Robert Golob še vedno najbolj priljubljen politik

Slovenija

Podpora vladi je v oktobrski anketi Mediane za POP TV padla za pet odstotnih točk, njeno delo pa še vedno podpira več kot polovica vprašanih. Delo DZ podpira skoraj 48 odstotkov. Med strankami ima najvišjo podporo Gibanje Svoboda, in sicer 30 odstotkov, sledijo SDS z 18 odstotki glasov, NSi, SD in Levica.

Robert Golob

Največji vladni stranki je podpora v primerjavi s septembrom padla za 0,9 odstotne točke, podpora SDS pa ostaja enaka. NSi je podpora zrasla na 7,7 odstotka (septembra 4,8 odstotka). SD je zrasla za 1,8 odstotne točke na 7,4 odstotka, Levici pa na 5,2 odstotka (septembra 4,4 odstotka).

Med zunajparlamentarnimi strankami bi stranka Resni.ca prejela 3,5 odstotka glasov, SNS 1,9 odstotka, Naša prihodnost in Dobra država 1,6 odstotka, Vesna 1,2 odstotka, Piratska stranka 1,1 odstotka, Naša dežela en odstotek, SLS 0,4 odstotka, Konkretno pa 0,2 odstotka glasov. Neopredeljenih je 12,2 odstotka vprašanih, katero drugo stranko bi volil en odstotek vprašanih, nobene 4,7 odstotka, 2,4 odstotka ni želelo odgovoriti, pol odstotka pa bi oddalo neveljavno glasovnico.

Delo vlade podpira 53,1 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 32,2 odstotka vprašanih, 14,7 odstotka je neopredeljenih. Delo DZ podpira 47,9 odstotka vprašanih, ne podpira ga 37,7 odstotka, 14,3 odstotka je neopredeljenih.

Med politiki še vedno ostaja najbolj priljubljen premier Robert Golob. Sledi mu zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, za njim pa je odhajajoči predsednik republike Borut Pahor, ki ostaja na tretjem mestu. Na četrto mesto se je povzpel zmagovalec prvega kroga predsedniških volitev Anže Logar, na peto mesto pa se je uvrstila notranja ministrica Tatjana Bobnar. Pri repu lestvice sta Alenka Bratušek in prvak SDS Janez Janša.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev, Mediana je anketo za POP TV opravil med 17. in 19. oktobrom na reprezentativnem vzorcu 724 vprašanih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija