ALI VEMO, KATERO RIBO JEMO? Potrošnikom so pokazali 5 fotografij najbolj običajnih vrst, takšni so bili rezultati (VIDEO)

Piran

Ribištvo je v Sloveniji del tradicije, deli pa se na dve glavni kategoriji: veliki industrijski in malo ribolov. V projektu Dobro za morje – dobro zame so med drugim raziskovali, ali so ljudje dovolj ozaveščeni o pomenu lokalnega ribištva. To so ugotovitve.

Slovenci bi se morali bolj zavedati pomena lokalnega ribištva in bolj potruditi, da bi poznali ribo, ki jo uživajo, je na dogodku v okviru projekta Dobro za morje – dobro zame izpostavila dr. Andreja Ramšak z Morske biološke postaje Piran.

Nekoliko bolj osveščene so starejše generacije, ki tudi pogosteje uživajo ribe. Mlajše generacije pa so bolj naklonjene že predelanim proizvodom, ki se jih hitreje pripravi.

Nedavna študija pa je pokazala, da Evropejcem primanjkuje znanja tudi na področju prepoznavanja vrst rib. V raziskavi so namreč zajeli naključne kupce v velikih trgovskih središčih. Pokazali so jim pet fotografij najbolj običajnih vrst rib. In kakšni so bili rezultati? So ribe prepoznali? Odgovor najdete v spodnjem videoposnetku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  20 .11. 2022 ob  13: 32
-1
Obicajne vrste rib? Obicaja sta mlaj in kurentovanje.
Pesceserra |  20 .11. 2022 ob  09: 40
Vprašanje je če so lokalni ribiči dovolj ozaveščeni o projektu Dobro za morje.....