ALI SO ZAMRZNJENA ŽIVILA SPLOH ZDRAVA? Nekatera celo bolj od svežih!

Trendi

Ko pomislite na zamrznjena živila, verjetno pomislite na rogljičke, pice in piščančje medaljone - torej ne najbolj zdrava živila. Vendar dr. Michael Mosley poziva potrošnike, naj se v živilskih trgovinah ne izogibajo hodnikom z zamrznjenimi izdelki, saj se lahko nekatera živila prehransko obogatijo, ko so zamrznjena. In seveda zamrznjena hrana lahko prihrani veliko časa, saj jo lahko ne samo dlje časa hranite, ampak jo pogosto tudi hitro pripravite.

Zdravnik pravi, da "so študije ugotovile, da postopki komercialnega zamrzovanja povečajo hranilno vrednost nekaterih zelenjadnic", kar je odlično zlasti za ljudi z natrpanim urnikom. Poleg tega lahko z zamrznjenimi živili zmanjšate količino odpadkov, piše na Mosleyevi spletni strani thefast800.com.

Zato priporoča, da v zamrzovalniku hranite cvetačni riž, znižano meso, ingver, mleko in špinačo. Obenem svetuje, da izkoristite prostor v zamrzovalniku na način, da zamrznete kokosovo mleko in ga shranite v modelih za led, tako da ga lahko dodate v curry ali smuti, ko ne potrebujete celotne pločevinke. "Z nakupom zdrave zamrznjene hrane tako lahko prihranite kar nekaj denarja," poudari dr. Michael Mosley.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija