ALI JE MOŽNO PO 35. LETU SPOZNATI PRAVO LJUBEZEN? Takole pravijo izsledki raziskave

Trendi

Raziskava je pokazala, da kar dva od treh (69 odstotkov) samskih, starih nad 35 let, napačno verjame, da so 'prestari' za zmenke, medtem ko podoben odstotek (47 odstotkov) tistih nad 35 let izraža težave pri spoznavanju kompatibilnih partnerjev.

Starejši od 35 let se res soočajo z več ovirami pri grajenju ljubezni, pri čemer je ena od njih odgovornost starševstva, če imajo otroke. Raziskava je ugotovila, da 85 odstotkov mamic samohranilk trdi, da varstvo otrok povzroča težave pri zmenkih, skupaj s pomanjkanjem časa za zmenke.

Vendar pa se bolj zrele generacije, ki hočejo spoznati dolgoročno ljubezen, ne bi smele obremenjevati s tem, kar raziskava morda nakazuje o njihovih vrstnikih.

Nedavno poročilo napoveduje, da bo do leta 2050 povprečna starost uporabnikov spletnih portalov za zmenkarije dosegla 47 let. Poročilo, imenovano Prihodnost zmenkarjenja, narejeno s strani Imperial Collega v Londonu, ugotavlja, da bo do tega prišlo zaradi spreminjajočih se odnosov do razmerij in tehnologije, pa tudi zaradi novega vala 'srebrnih samskih', ki se bodo pridružili storitvam.

Ena od žensk, ki želi samske navdihniti za zmenkarjenje, je strokovnjakinja za razmerja iz oddaje Married at First Sight, Mel Schilling. Ona sama je dokaz, da lahko, če uporabljate prave metode, spoznate trajno ljubezen v katerem koli obdobju življenja.

Schilling je svojega moža Garetha spoznala na eHarmony, ko je bila stara skoraj 40 let, in par se je poročil na Baliju leta 2018 po šestih letih zaroke. Zdaj imata skupaj šestletno hčerko, poroča The Latch.

"Dejstvo je, da zmenkarjenje v poznih tridesetih in štiridesetih letih lahko deluje precej zastrašujoče," pravi Schilling. "Številni moji klienti mi povedo, da se spopadajo s pomanjkanjem samozavesti zaradi svoje starosti. Morda gredo na veliko zmenkov, vendar srečati nekoga, s katerim so resnično kompatibilni, še vedno predstavlja izziv."

"Kompatibilnost pomeni spoznati nekoga, ki deli vaše temeljne vrednote, osebnostne lastnosti in moralni kompas, nekoga, ki enako veliko pozornosti posveča stvarem, ki so vam pomembne, kot so družina ter prijateljstva. Te stvari se morda ne zdijo tako pomembne v kratkem obdobju, ko je spolna kemija na vrhuncu, vendar sčasoma naredijo razliko med srečnim ali manj srečnim dolgoročnim razmerjem."

Torej, če ste stari nad 35 let, še vedno samski in z željo po osebi za zmenek, ne samo, da obstajajo drugi posamezniki, ki hočejo enako, temveč se bo sčasoma njihovo število še povečalo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija