AJDOVSKA OBČINA BOGATEJŠA ZA 25 DEFIBRILATORJEV: Doniral jih je Pipistrel

Vipavska dolina

Občina Ajdovščina je v krajevne skupnosti in najbolj oddaljene zaselke postopoma nameščala defibrilatorje. Doslej jih je bilo v občini 33, v četrtek pa so jih uradno dodali še 25, ki jih je občini in občanom donirala družba Pipistrel. Zdravstveni dom Ajdpovščina pa bo v prihodnosti z delavnicami poskrbel za izobraževanje o delu z njimi.

Občina Ajdovščina je kupila in poskrbela za namestitev omaric z novimi defibrilatorji. Marsikje so se z občani dogovorili za namestitev zaščitnih omaric na njihove nepremičnine. Nekateri med njimi bodo zagotavljali tudi potrebno električno napajanje, zato se jim je ob simbolični predaji defibrilatorjev na Planini pri Ajdovščini ajdovski župan Tadej Beočanin še posebej zahvalil.

"Trdno in vsestransko sodelovanje med gospodarstvom in lokalno skupnost je temelj za visoko bivanjsko kvaliteto vseh občank in občanov," je v nagovoru poudaril ajdovski župan.

⛑ Na Planini je potekala simbolna predaja defibrilatorjev, ki jih je podjetje Pipistrel v skrbi za zdravje in varnost...

Objavil/a Tadej Beočanin - župan občine Ajdovščina dne Četrtek, 18. marec 2021

Podarjeni defibrilatorji so najnovejši, imajo vse funkcije in so enostavni za uporabo, je na četrtkovem dogodku poudaril direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar. Ajdovski zdravstveni dom bo v najkrajšem možnem času, ko bodo epidemiološke razmere to seveda dopuščale, organiziral tudi brezplačna usposabljanja za občane o pravilni uporabi naprave in nudenju temeljnih postopkov oživljanja.

Glede na to, da je na območju ob slovensko-italijanski državni meji v začetku leta prišlo do večjega števila kraj defibrilatorjev oziroma njihove zamenjave z neustreznimi za Slovenijo, v ajdovski občini upajo, da takih težav ne bodo imeli. "Nenazadnje bi lahko tatovi sami potrebovali pomoč defibrilatorja, pa ga ne bi bilo v bližini. Zato te ljudi pozivamo, naj defibrilatorje pustijo na mestih, ki bodo kar najbolj služili ljudem ob morebitni tovrstni potrebi," je pozval Beočanin.

Družba Pipistrel je v času epidemije lokalnemu okolju pomagala z več donacijami. V spomladanskem delu epidemije je iz Kitajske pripeljala skoraj 100.000 zaščitnih mask, šempetrski bolnišnici pa so v začetku letošnjega leta darovali aparat za hitro testiranje vzorcev virusov in bakterij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija