AJDOVEC BEŽAL PRED POLICISTI: Ujeli so ga, ko je trčil

Vipavska dolina

Včeraj ob 13.40 so policisti v Ajdovščini ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi, ki ni ustavil na predpisan znak policistov, temveč je še pospešil hitrost vožnje, večkrat vozil po nasprotnem smernem vozišču in storil še številne druge kršitve cestnoprometnih predpisov (izsiljevanje prednosti, ogrožanje varnosti pešcev).

Pobegli voznik je z nevarno  vožnjo nadaljeval vse do naselja Male Žablje, kjer je z vozilom zavil v zaselek Bitna, tam pa je na zožanem delu ceste z vozilom trčil v kamen na vogalu stanovanjske hiše. Po trčenju se je vozilo ustavilo.  Mlajši voznik je nato izstopil iz vozila in skušal s kraja pobegniti, vendar so mu to preprečili policisti.

Voznik se je v postopku policistom aktivno upiral, zato so morali za preprečitev ali odvrnitev nevarnosti v nadaljevanju postopka uporabiti prisilna sredstva (uporaba telesne sile in sredstev za vklepanje).

Policisti so v postopku ugotovili, da gre za 21–letnega voznika osebnega avtomobila z območja Upravne enote Ajdovščina.

Poleg navedenih  kršitev je bilo še ugotovljeno, da je njegovo vozilo neregistrirano, na vozilu pa je bila nameščena registrska tablica, ki ni pripadala  temu  vozilu  (registrska  tablica je bila pred leti izgubljena, zato so lastniki vozila kasneje naročili novo, tretjo tablico).

Prometni policisti so o dogodku poleg državnega tožilstva obvestili tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novi Gorici. Zoper mlajšega voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija