64-LETNICA UDARILA MEDVEDA, POTEM KO JE NAPADEL NJENEGA PSA: Od takrat dalje zverine ni na spregled (FOTO)

Svet

64-letna Lynn Kelly je bila na svojem dvorišču v mestu Porter, ki meji na New Hampshire, ko je njen pes začel lajati in stekel v gozd, poroča oddelek za ribištvo in divje živali v Mainu. Nazaj se je vrnil skupaj z medvedom. Kelly je povedala za CNN: "Medved me je pogledal, jaz sem pogledala medveda. Mislim, da sva se oba prestrašila."

Oddelek za ribištvo in divje živali je v svoji izjavi zapisal, da se je "Kelly spopadla z medvedom neposredno. Ko se je postavil pokonci, se je tudi ona, nato pa je zverino močno udarila v nos. To je bil trenutek, ko je medved ugriznil Kelly v desno roko. Po udarcu je spustil njeno zapestje in zbežal v gozd." 

Kelly je poklicala številko 911 in odpeljali so jo v lokalno bolnišnico, kjer so ji oskrbeli rane. Njen pes ni bil poškodovan. Od takrat dalje medveda ni bilo več opaziti. Oddelek je še zapisal, da so postavili dve pasti v upanju, da bosta ulovili medveda, saj so ga pred dnevi prebivalci opazili, ko se je hranil na sosedovih dvoriščih.

Oddelek je pozval prebivalce Maina, naj ohranijo razdaljo, če opazijo medveda in naj ga ne dražijo. Lastniki psov naj sprehajajo pse na povodcih in se "ne postavljajo med psa in medveda".

Po podatkih oddelka naj bi bilo v Mainu okoli 24.000 do 36.000 črnih medvedov. Klici v zvezi z medvedi se pogosteje pojavljajo spomladi in poleti, ko zveri uničujejo ptičje krmilnice ali se prehranjujejo z odpadki. Večino konfliktov z medvedi je mogoče preprečiti z "odstranjevanjem hrane v okolici domov", pravijo na oddelku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija