40 LET ZAPORA HRVATU, KI JE SPOLNO ZLORABLJAL HČERKO: Morala se je kopati več ur, medtem jo je gledal

Kronika

Pred sodiščem v Splitu so zaradi spolne zlorabe hčerke obsodili 45-letnega moškega na 40 let zapora. V petih letih, od julija 2018 do aretacije maja lani, jo je posilil 267-krat. Vse se je začelo, ko je deklica imela pet let.

Sodišče je 45-letniku za vsako posilstvo odmerilo po pet let zapora, za kaznivo dejanje zlorabe otrokovih pravic pa še tri leta. Skupaj bi to zneslo 1338 let zapora. Ker pa na Hrvaškem takšna kazen ni mogoča, mu je bila izrečena najvišja možna kazen, to je 40 let zapora, poročajo hrvaški mediji.

45-letnik je lastno hčerko v povprečju posilil enkrat tedensko, v zadnjih mesecih pred aretacijo pa že vsak drugi dan. Deklica in njena mati, ki je invalidna oseba, naj bi se ga bali in moški naj bi se zavedal, kot so zapisali sodniki v obsodbi, da se hčerka zaradi svoje starosti ne bo mogla braniti niti razumeti narave spolnega odnosa.

Prvič naj bi jo posilil v kampu, potem pa je to počel doma v stanovanju. Prav tako je hčerki prepovedal srečanja in stike z babico in dedkom po materini strani, ki stanujeta v isti zgradbi.

Hčerki ni dovolil, da hodi ven in se igra s prijatelji, razen v primeru, ko je bil prisoten tudi sam. Vsak dan jo je pospremil v šolo in jo po pouku prišel iskat ter ji onemogočal stike z vrstniki. V kolikor je bil nezadovoljen s čim, kar deklica po njegovi oceni ni dobro opravila, jo je večkrat udaril po glavi in v trebuh.

Enkrat tedensko je od deklice zahteval, da se okopa in to po nekaj ur. Medtem je sedel poleg nje in gledal. V kolikor je bil nezadovoljen, kako si je umila določen del telesa, se je morala ponovno okopati.

Kot še poročajo hrvaški mediji, je bil 45-letnik prisoten na izreku sodbe, vendar naj ne bi pokazal nobenih čustev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija