37-LETNIKA UMORIL V STANOVANJU: Truplo odpeljal v gozd, našli so ga sprehajalci

Kronika

Ljubljanski kriminalisti so v večmesečni preiskavi ugotovili, da je bil 37-letnik z območja Ljubljane, ki so ga pogrešali od marca, avgusta pa so našli njegovo truplo, umorjen s strelnim orožjem. Umora je osumljen 38-letni Ljubljančan, ki ga policija še ni prijela. Motiv naj bi bilo dolžniško razmerje osumljenca do žrtve.

"Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov je bilo ugotovljeno, da je 37-letni Ljubljančan žrtev kaznivega dejanja umora, ki ga je utemeljeno osumljen 38-letni Ljubljančan. Kaznivo dejanje je osumljeni izvršil v enem izmed stanovanj na območju Centra Ljubljane, po dejanju pa je truplo odpeljal in odvrgel v gozdu v okolici Ljubljane, na območju Krima," je v izjavi medijem danes pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski.

Kot je dodal, so truplo 37-letnika, ki so ga pogrešali od sredina marca, v avgustu naključno našli občani. Na kraju, kjer so ga našli, so policisti zavarovali več sledi za nadaljnje forenzične preiskave, preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani pa je odredil sodno obdukcijo. S slednjo so ugotovili, da je 37-letnik umrl zaradi poškodb, prizadejanih s strelnim orožjem.

Po doslej znanih podatkih je motiv za izvršitev kaznivega dejanja koristoljubje - dolžniško razmerje osumljenca do žrtve. Osumljenca policija še ni prejela in še izvaja vse ukrepe, da bi ga izsledili, pri čemer sodeluje tudi s tujimi varnostnimi organi, je še povedal Zrinski.

Da svojci pogrešajo 37-letnega moškega z območja Ljubljane, so sicer policiste obvestili sredi marca. Ti so takoj začeli izvajati ukrepe, da bi pogrešanega našli in ugotovili možne razloge za njegovo izginotje. Zbirali so tudi obvestila od vseh, ki so bili pred tem v stiku s pogrešanim.

Na podlagi zbranih obvestil so kmalu posumili, da bi bilo izginotje 37-letnika lahko posledica nasilnega kaznivega dejanja. Nadaljnjo preiskavo so prevzeli ljubljanski kriminalisti, v njej pa so sodelovali še kriminalisti uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada ter forenzični izvedenci Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Predkazenski postopek je usmerjalo ljubljansko okrožno državno tožilstvo.

V večmesečni intenzivni kriminalistični preiskavi so opravili več kot 80 razgovorov. Izvedli so več preiskovalnih dejanj - poleg zasegov predmetov, ogledov krajev, povezanih s preiskovanim kaznivim dejanjem, tudi več hišnih preiskav.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let, lahko pa se izreče tudi dosmrtni zapor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija