35-LETNI ALPINIST V GLOBINO: Zahvaljujoč prijatelju iz naveze jo je odnesel le s poškodbami

Posočje

Včeraj se je v steni na jugozahodni steni Razorja na Bovškem poškodoval 35-letni plezalec. Iz stene so ga gorski reševalci prenesli v dolino, od tem pa na zdravljenje v jeseniško bolnišnico, so sporočili s PU Nova Gorica.

Fotografija je simbolična. 

35-letnik, doma s Tolminskega, je v smeri, imenovani Jesenska oda kot prvi plezal v navezi z 62-letnim prijateljem. Ko je bil kakih pet metrov nad zadnjim vpetjem vrvi v varovalni komplet, se mu je odlomil skalnati oprimek pod levo nogo, izgubil je ravnotežje ter padel v globel. Prijatelj ga je uspel po približno 15 metrih padanja zaustaviti in ga varno spustiti k sebi na manjšo skalnato polico, so še dodali na novogoriški PU.

Pri padcu se je alpinist huje telesno poškodoval, šlo naj bi za zlom leve stegnenice in poškodbo levega komolca. Posredovali sta posadka vojaškega helikopterja in gorski reševalci GRS Bovec in GRS Tolmin, ki so, potem ko jih je helikopter uspel spustiti v bližini, poškodovanca na kraju oskrbeli in prenesli v dolino.

35-letnik se zdravi v jeseniški bolnišnici. Policisti so tujo krivdo izključili, o zadevi bodo podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Deli novico: