28-LETNICA BO EVTANAZIRANA ZARADI DUŠEVNE BOLEZNI: Psihiater je povedal, da ji ni pomoči (FOTO, VIDEO)

Svet

28-letna Nizozemka naj bi bila prihodnji mesec evtanazirana zaradi težav z duševno boleznijo. Njen psihiater je namreč dejal, da se njeno stanje nikoli ne bo izboljšalo.

Zoraya ter Beek živi v lepi hiši v majhnem nizozemskem mestu blizu nemške meje s svojim fantom in dvema mačkama. Čeprav je telesno zdrava, namerava končati svoje življenje zaradi depresije, avtizma in motnje osebnosti, poroča The Free Press. Nekoč je imela ambicije, da postane psihiatrinja, vendar nikoli ni uspela končati šole ali začeti kariere zaradi lastne duševne bolezni. Toda zdaj je utrujena od življenja in si želi evtanazije, je povedala mediju.

Tetovaža na njeni roki prikazuje umirajoče drevo. "Izgublja liste, umira. In ko drevo umre, z njega odleti ptica. Ne vidim tega kot svojo dušo, ki odhaja, ampak bolj kot osvoboditev od življenja." Zorayina odločitev je prišla potem, ko ji je njen psihiater povedal, da so poskusili vse, da bi ji pomagali pri duševnem zdravju, ki pa se žal ne bo izboljšalo. Potem ko je razglasila svojo odločitev, je pojasnila: "Vedno sem bila zelo jasna, da če se ne bo izboljšalo, tako ne morem živeti."

Kar zadeva avtanazijo, je dejala, da bo ležala na kavču v dnevni sobi, brez predvajanja glasbe. Svojega fanta je prosila, naj bo z njo do konca. Zdravnica bo uporabila pomirjevalo in nato zdravilo, ki bo ustavilo Zorayino srce. Po njeni smrti bo komisija za evtanazijo ocenila njeno smrt, da se zagotovi, da je zdravnica sledila kriterijem skrbnega ravnanja, in nizozemska vlada bo razglasila, da je bilo njeno življenje zakonito končano.

Pogreba ne bo. Namesto tega bo njen fant pepel raztresel na območju v gozdu, ki sta ga izbrala skupaj, saj si želi kremacije. "Nočem partnerja obremenjevati s skrbjo za urejen grob," je dejala ter Beekova. "Malce se bojim smrti. Ne ve se kaj sledi - ali pa nič? To je strašljivi del."

Nizozemska je leta 2001 postala prva država na svetu, ki je legalizirala evtanazijo. Sedaj jo je legaliziralo vsaj osem držav. Asistiran samomor je prav tako zakonit v 10 zveznih državah ZDA in Washingtonu, D.C., ter v vseh šestih zveznih državah Avstralije, poroča Fox News.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  12 .04. 2024 ob  10: 54
@IŠTRIJAN, POGLEJ MALO Z DRUGE STRANI.čE SEM NEOZDRAVLJIVO BOLAN,V BREME DRUŽINI IN DRUŽBI IN ČE MI RES NI POMOČI ,ALI NI ČLOVEŠKO DA MI NEKDO PREKINE TO TRPLJENJE?
Ištrijan |  12 .04. 2024 ob  10: 30
To je naravnost grozljivo! Zdaj smo že na takem nivoju brezbrižnosti in vsegliharstva, da bomo kar "legalno ubijači" ljudi, ki so naveličani, nemotivirani (posebneži) v življenju?! Kaj je naslednji korak, bomo evtanazirali vsakega, ki se čuti slabo, ker je imel slab dan ali slab teden?! Namesto da bi se človeka motiviralo, ga spodbujalo, smo mi v fazi, kjer se mi najraje znebimo vsakega, ki "ne dohaja" ostale - to je grozljivo.

PROTI EVTANAZIJI.

p.s. Nisem verski fanatik, sem ateist, ne verjamem v obstoj boga!
vseved |  12 .04. 2024 ob  09: 25
-9
Bravo ,dekle.