GLASBENIK POSTAVIL GUINNESSOV REKORD: Njegova pesem je bila predvajana več kot 3,47 milijarde krat! (VIDEO)

Svet

Kanadski glasbenik The Weeknd je s svojim singlom "Blinding Lights" postavil Guinnessov rekord za največkrat predvajano pesem na Spotifyju vseh časov. Pesem je bila predvajana več kot 3,47 milijarde krat, kar je preseglo prejšnji rekord drugega najbolj predvajanega singla na platformi - Ed Sheeranovega "Shape of You". Poleg tega je The Weeknd postal prvi umetnik v zgodovini, ki je dosegel 100 milijonov mesečnih poslušalcev na Spotifyju, s čimer je postavil še en svetovni rekord.

The Weeknd, ki je bil rojen leta 1990 kot Abel Makkonen Tesfaye, je svojo kariero začel leta 2010, ko je začel objavljati pesmi na YouTubeu. Njegov prvi studijski album, "Kiss Land", je izšel leta 2013, a je postal bolj prepoznaven po izdaji svojega drugega albuma "Beauty Behind the Madness" leta 2015. Album je prejel več grammyjev in dosegel vrh lestvic po vsem svetu. Njegov tretji album, "Starboy", je izšel leta 2016 in vključeval uspešnice, kot sta "I Feel It Coming" in "Party Monster". Naslovna pesem je bila prva na lestvici Billboard Hot 100, kar je bil njegov prvi singl na prvem mestu v ZDA.

Njegov četrti studijski album, "After Hours", je izšel marca 2020 in dosegel velik uspeh, predvsem zaradi pesmi "Blinding Lights" in "Heartless". Album je postal njegov četrti zaporedni album na prvem mestu lestvice Billboard 200. Pesmi iz albuma so prepoznavne po uporabi sintetičnih zvokov in temnih besedil. Novico o rekordih The Weeknda so poročali številni svetovni mediji, kot so CBS News, BBC, Rolling Stone in Forbes.

The Weeknd je nastopil tudi na polčasu Super Bowla LV v začetku leta 2021, kjer je izvedel nekaj svojih uspešnic, vključno s "Blinding Lights" in "Save Your Tears". Poleg glasbe se The Weeknd ukvarja tudi s filantropijo. Leta 2020 je doniral 1 milijon ameriških dolarjev za boj proti pandemiji koronavirusa in 500.000 dolarjev za podporo gibanju Black Lives Matter. Prav tako je ustvaril dobrodelni sklad, imenovan The Weeknd XO Scholarship Fund, ki nudi štipendije za študente.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija